Despre cărți și aspiratoare la locul potrivit

Am o poveste de spus despre asta, dar mai întâi, despre … cărți la locul nepotrivit. Am avut parte de câteva. Prima a fost la maternitate, așteptam să nasc și a intrat în salon o vânzătoare de pijamale și cărți. I-am cerut o carte, oricare, toate costau 10 lei, mi-era greu să mă ridic să văd ce are. Vă dau una despre bebeluși, mi-a zis. Mi-a lăsat-o pe noptieră. I-am văzut titlul abia peste câteva ore: trauma nașterii. Vorbea acolo despre toate problemele fizice și psihologice prin care trece o femeie după naștere. Să vă spun ce a urmat? Să zicem doar că am avut toate simptomele.

Asta e o carte la locul nepotrivit. Prietenii spun că nu există expresia asta în dicționar și că mi s-a întâmplat o singură dată, că nu se repetă. Nu? V-o spun pe cea de anul trecut, care mi-a provocat o adevărată fobie pentru camerele de hotel.

Îmi place să umblu prin hotel, să văd ce e pe la etaje, să văd căruciorul femeilor de serviciu, să-mi dau seama ce produse folosesc. Într-o după amiază, când familia dormea după baia de dimineață din mare, am pornit la hoinărit. Într-un hol am găsit un spațiu pentru citit, cu o mică bibliotecă și o canapea. Cărțile erau în engleză. Am  luat cartea ”Dirty Little Secrets: Confessions of a Hotel Maid”. Bun, o carte polițistă, mă gândesc eu.

Și mă apuc de citit. Era despre o cameristă de hotel și grozăviile trăite când făcea curățenie. Ce găsea pe perne, cum nu le înlocuia, doar le schimba fețele, unde făcea și unde nu făcea curat,  cum e cu paharele, cu toaleta, cu produsele din frigider… Se confesa că nu a spălat niciodată sub pat sau sub dulap,  clanțele, întrerupătoarele, telecomenzile. Draperiile, mă întrebați? Niciodată, le mai mirosea din când în când.

De atunci nu mai merg niciodată desculță într-o cameră de hotel, nu mă așez dezbrăcată nicăieri, mereu iau pahare de plastic după mine și…  un aspirator de mână.

Stau și mă gândesc acum. La unele hoteluri găsești pe holuri, pentru a fi folosite la comun, o masă de călcat, un fierbător de apă, poate și  un cuptor cu microunde. De ce nu și un aspirator? Copilul a răsturnat o pungă cu nisip pe covor, ce faci? Calci pe ea până intră în țesătură? Mănânci biscuiți în pat și vrei să faci curat, îți trebuie ceva să aspiri. Eu așa aș face, dacă aș fi proprietar de hotel.

13 thoughts on “Despre cărți și aspiratoare la locul potrivit

Add yours

  1. Multa lume zice ca un aspirator e un aspirator, nu conteaza de care marca e ca tot aia face, aspira.
    mi-am dat seama cate aspiratoare proaste am avut cand am dat de cel de care zici. cu filtru diferenta e enorma

    Like

  2. eu am citit cartea Puiul cand eram cu copilul internata in spital
    Tin minte ca atunci cand am citit-o am fost foarte trista deoarece acea prepelita si-a abandonat intr-un fel puiul si a ales sa zboare impreuna cu ceilalti care erau sanatosi. Este si o morala in aceasa poveste, ca trebuie sa asculti de parinti pentru ca altfel risti sa patesti ceva, dar mie una mi s-a parut mult prea trista si mi-a ramas intiparita in minte. Cum am vazut povestioarea ta, aceasta poveste mi-a venit imediat in minte. 🙂
    de aspiratoare as fi avt si eu nevoie in cateva locuri, mai ales in spital…

    Like

  3. le un hotel ar trebui să fie măcar un aspirator mic în fieare cameră, pentru accidente, iar pe hol unul mare. aș mai zice că ar fi nevoie de un coffee maker in fiecare cameră, de interet, de un lighean măcar, de un castron si tacamuri

    Like

  4. ”dirty little secrets” poate fi si o carte scrisa de un aspirator, unul marca Rohnson, care a vazut multe la viata lui si a curătat dupa alte multe aspiratoare, conteaza aspiratorul, asta e clar
    subscriu la ideea cu aspiratiare in camere de hotel

    Like

  5. cine aspira cu un ROHNSON nu se mai poate intoarce la un aspirator obisnuit
    trebuie sa evoluam, iar daca altii mai destepti ca noi inventeaza lucruri care ne usureaza munca e bine sa ne folosim de ele!

    Like

  6. Buna! Tocmai a venit sotul meu acasa, ghiciti cu ce?
    Da! Cu acest aspirator.tot de pe market online este cumparat. Intrebarea mea era daca imi puteti spune voi cum se face aspirarea umeda pt ca eu din manual n am inteles. Ca multumesc anticipat

    Like

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑