Cadourile potrivite pentru copiii angajaților

Când a trecuta vara asta? Când a trecut octombrie? Când?
Zilele se duc atât de repede, încât nici nu îți dai seama când ne vom afla din nou în perioada de sărbătoare și va trebui să cumperi cadouri de Mos Nicolae pentru copii, să împarți cutii de cadouri de Crăciun, să faci daruri familiei, colegilor și prietenilor.

Eu, de ani buni, cumpăr cadouri și pentru câteva familii nevoiașe. Suntem un grup de oameni, la firma unde lucrez, care ne gândim și la colegii cu copii mulți și îi ajutăm să aibă sărbători mai frumoase.

Nu a fost mereu așa. La început nu știam cum să ajutăm și am făcut greșeli mari. Am pățit-o în perioada sărbătorilor pascale.

Salam agățat de ușă, pe dinăuntru, că pe dinafară îl mâncau câinii. Ouă pe dulap și pui dați cu sare, atârnați pe sârma de rufe în curte, să se usuce. Asta am găsit  la familia cu 3 copii, care locuiau într-o casă părăsită, la marginea orașului.  Era a treia mea vizită.

Prima vizită fusese la sesizarea unui coleg, care mi-a vorbit de un alt coleg din companie, un tată  care-și creștea singur cei 3 copii și care trăia din salariul minim.  Gătea afară, se încălzea la o sobă cu lemne și toți banii câștigați se ducea pe rechizitele copiilor.

Ne-a impresionat atunci devotamentul tatălui și ne-am propus să-l ajutăm cu mâncare și bunuri.  Am sesizat situația în firmă,  iar a doua vizită am făcut-o peste o săptămână, încărcați cu perne, haine, lenjerii, rechizite, ghiozdane, păpuși și mâncare. Multă mâncare.

Noi, ca voluntari și colegi eram bucuroși atunci că puteam ajuta. Mândri. După a doua vizită, ne-am despărțit de familie cu sentimentul că am făcut ceva bun pentru ei și că i-am ajutat să înceapă o viață normală.

La a treia vizită am găsit zecile de kilograme de mâncare stricată: mezeluri alterate, lapte și ouă care miroseau îngrozitor, pui atârnați pe afară, la uscat. ”De ce nu le-ați aruncat?” ”Ne e rușine de dumneavoastră… ne-ați ajutat, iar noi …”

Atunci ne-am dat seama că abordarea noastră a fost greșită. Că nu ajutam cum trebuie.  Am regândit totul și ne-am stabilit prioritățile: curent electric, apă și butelie. I-am aruncat noi toată mâncarea stricată, iar a doua zi am strâns bani la birou și i-am oferit tatălui pentru a-și face dosar de racordare la curent. Am căutat sponsori pentru o butelie și soluții pentru racordarea la apă.

Curentul electric l-a avut în două săptămâni, iar următorul lucru cumpărat din banii strânși din donații a fost un frigider. Nu televizor, că nu au vrut, doar un radio, că are consum mic. 

De atunci am mai văzut situații asemănătoare, cazuri la televizor, când copiii primesc tablete, dar ei au nevoie de apă curentă în casă sau de țiglă pe casă. Știu un caz când cineva a oferit unei familii o juma de vițel, care apoi s-a stricat în frigider, deoarece nu aveau congelator.

Nu-i de ajuns un heirupism contagios: hai să donăm unor oameni nevoiași, orice, nu contează ce, multe să fie! Noi ne-am învățat lecția, iar acum știm cum să procedăm cu colegii aflați în asemenea situații. Pe părinți îi ajutăm cu lucruri necesare casei, dar pregătim și cadouri de Craciun pentru copii saraci. Este vorba despre dulciuri ambalate frumos, alese cu drag de cei de la Gift Idea.

Cui nu-i plac dulciurile? Mai ales dacă ele sunt ambalate în cutii cu personaje din desene animate, acestea fiind perfecte dacă vrem cadouri pentru copii mici sau cadouri pentru copii sfarsit de gradinita. 

Și copiii din familii sărace merită să simtă plăcerea unui cadou frumos ambalat, măcar o dată pe an. Este vorba despre alimente cu care nu ai cum să dai greș și nici nu se vor strica, cum am pățit noi cu acel coleg nevoiaș.

De Crăciun, angajatorii pot face fapte bune oferind asemenea cadouri pentru copiii salariatilor, fie ei în funcții de conducere, fie simpli muncitori, dar care duc o viață cinstită, muncind din greu zi de zi.  Cei de la Gift Idea onorează comenzi mari pentru companii, de la IMM-uri până la companii cu peste 3.000 angajați. În acest moment, livrează coșuri în toate orașele României, având clienți din toate colțurile țării. Pot duce cadourile direct la destinatar ori la firma care le-a comandat, iar livrarea este gratuită. Ideea este că, dacă tot facem cadouri de Crăciun salariaților, acestea să fie de calitate.

2 thoughts on “Cadourile potrivite pentru copiii angajaților

Add yours

  1. mare dreptate ai, sunt ajutati oameni cu lucruri de care nu au nevoie, cel mai bine este să intrebi omul ce vrea, cosurile cadou sunt o surpriza pentru toata lumea si merita facute copiilor, se bucură si oamenii mari dapoi ei….

    Like

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑