De luni, 18 mai, ne uităm la Thundercats Răgetul și învățăm engleză

Avem o nouă regulă în casă. Ne uităm la desene animate doar în engleză. Setăm din telecomandă să nu fie dublate. Eu și fiul meu, de 11 ani. Rolul meu este să-i traduc pe loc cuvintele pe care nu le știe sau nu le intuiește.

Așa am învățat eu engleză în anii ’90, uitându-mă pe Cartoon Network. Așa va face și băiatul meu de acum încolo. De luni, 18 mai, ne uităm la un nou serial. „Începand din 18 mai serialul Thundercats Ragetul se difuzează de luni până vineri de la ora 16:50 numai la Cartoon Network

Thundercats Ragetul este un serial animat, care continuă firul narativ al seriei originale, de acum peste 35 de ani. Temele principale ale serialului sunt lucrul în echipă și prietenia, iar personajele sunt grozave și inspiraționale.

Va fi dificil să-mi țin copilul atent la un dialog în engleză, dar o să-i captez atenția cu câteva provocări misterioase din partea eroilor din serial. David va afla care sunt trăsăturile eroilor și cum poate fi ca ei în cercul lui social.

Pe lângă episoadele zilnice, vom participa și la jocul Thundercats Ragetul, cu provocări prin care copilul se poate cunoaște mai bine. Fiecare personaj are pregătită câte o provocare potrivită caracterului și abilităților sale, iar noi vom decide în ce fel și în ce ordine le rezolvăm. O serie de cărți ajutătoare își propun să ne ajute în ducerea la bun sfârșit a acestor provocări, care dezvoltă creativitatea și oferă copiilor posibilitatea de a explora și mai mult universul „Thundercats Ragetul”.

Jocul conține 20 de cărți:

3 cărți speciale – explică regulile jocului, te vor ajuta să stabilești un calendar al provocărilor și descriu personajele principale

7 cărți cu provocări – fiecare provocare este pregătită de către una dintre Felinele Fulger, iar cartea include și imaginea acestuia, pentru a fi ușor de recunoscut cine este cel căruia îi răspunzi la provocare astăzi

10 cărți ajutătoare – oferă suport în ducerea la bun sfârșit a provocărilor – pot fi și printate, decupate, se poate scrie pe ele

Găsești în link-ul următor toate cele 20 de cărți de care ai nevoie pentru rezolvarea provocărilor:

https://drive.google.com/drive/folders/1bo_qtCyuSbQATqtH6fLZKBOfqnh7JhxM

De exemplu, prin provocarea Lion-O, ales de curând lider al felinelor fulger, băiatul poate învăța care sunt calitățile unui lider. ”Care sunt calitatile unui lider bun? Ai putea sa le pui in aplicare? Exista in apropierea ta cineva care ti se pare ca este un bun lider? Poate un parinte sau un profesor?”

Prin provocarea lui Wilykat, personajul care adoră sa exploreze cel de-al Treilea Pamant si sa aiba aventuri extraordinare, copilul este impulsionat să împărtășească descoperirile sale. ”Care este cea mai recenta descoperire de-ale tale? Impartaseste-o cu echipa Thundercats! Poate fi un loc nou, a fotografie de familie sau un fel de mancare mai neobisnuit”.

Evident, la aceste întrebări nu vom putea răspunde decât după ce vom viziona câteva episoade. Voi reveni cu articol despre acest nou serial educativ, care se anunță plin de aventură și umor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: