Franke este influencerul din bucătărie

Prima chiuvetă Franke am șters-o la prietena mea, i-am spălat vasele după o petrecere. A înghițit vin scurs din sticle, grăsime din afumătură, maioneză. ”Cred că a avut nevoie de două zile să gătească toate astea”.

”Nu-i scot fața”, mă plâng, bocănind tacâmuri și farfurii. ”Să vezi dâre ce las eu aici” – zic și folosesc singurul produs de curățat găsit, o cremă inox, tot o Franke. Cât am pus eu tacâmurile în dulapuri, soluția a hidratat oțelul inoxidabil.

Știi sentimentul ăla, când ești gazdă, pășești în bucătărie, cu gândul la ce te așteaptă la finalul unui chef, și găsești chiuveta lună? I-am văzut privirea și m-am simțit eroina prietenei mele, în acea seară.

Ne-am așezat să împărțim o felie de tort și mi-a zis cum a pregătit ea toată mâncarea în câteva ore. Nu a stat lipită de aragaz pentru a amesteca în bucate, nici nu a umplut de miros toată casa. A gătit patru feluri de mâncare în câteva ore, chiar înainte de petrecere, să fie proaspete, fără să devasteze bucătăria. Și nici pe ea.

Întotdeauna mi s-a părut firesc ca bucătăria să arate ca un câmp de luptă, atunci când gătești. Cu aburi, geamuri deschise, frig, mirosuri care intră în păr, pereți asudați. Copii care vor să ajute, încep mai multe proiecte și te lasă baltă când ți-e lumea mai dragă. Un cuptor pe care trebuie să-l păzești, o hotă care face ce vrea ea, o chiuvetă care se înfundă când ai mai mult spor.

Mă uit la prietena mea și zic: vreau să schimb radical bucătăria, să fie ca a ta. Cine îți este home decor influencer? Ce conturi trebuie să urmăresc, ca să aflu ce dispozitive au mai apărut pe piață, pentru a-mi face viața mai ușoară?

Prietena îmi dă un cont de facebook, un site cu .ro și un site cu .com. Toate ale companiei Franke. ”Ăsta e influencerul meu”. Și îmi explică: un singur producător, pentru toate aparatele din bucătărie. Un sistem de bucătărie modern și inteligent, unificat ca design și utilitate. Asta e soluția.

Eu, potențial client

În următoarele zile am intrat pe site-urile Franke, pentru a vedea despre ce e vorba. Nu aveam mari așteptări, știu cam cum arată platformele de electrocasnice: niște pagini cu poze și detalii tehnice încuietoare.  Site-ul Franke  e altfel: e prietenos, facil și aerisit, poate fi navigat ușor. Propoziții scurte, informatii esențiale, grafică decentă. Se încarcă repede, nu e un curcubeu de informații, are logică. Nu trebuie să fii expert ca să înțelegi ce ți se transmite, este lizibil, nu sunt erori de încărcare sau pagini moarte.

Vă spun astea, ca să înțelegeti că am avut răbdare să-l parcurg cam pe tot. Sunt influenceri la care ies la prima greșeală de gramatică sau când văd că bat câmpii cu grație. Pe scurt: am înțeles despre ce e vorba, am avut toate datele necesare să fac o alegere, ca să știu apoi ce să cer în magazin.

Eu, posesor de chiuvetă

Îmi era foarte clar că dacă schimb un obiect din bucătărie, trebuie să le schimb pe toate. Dar nu m-am aruncat să cumpăr întreg sistemul din prima, deși văzusem la prietenă ce înseamnă asta. M-am gândit că poate a avut ea noroc cu un lot de produse bune. Am hotărât să fac o primă achiziție: o chiuvetă bucătărie, ca un fel de testare. Pe site-ul Franke sunt 254 de tipuri de chiuvete, am avut de unde alege. Sunt făcute din oțel inoxidabil sau fragranite, materiale rezistente la coroziune, cu suprafaţă neporoasă, pentru o curăţare uşoară, extrem de igienice. Oţelul inoxidabil se leagă cu oxigenul pentru a forma un strat protector pasiv, care se reînnoieşte continuu. Acesta poate rezista la temperaturi extreme şi este imun la rugină. Asta înseamnă că nu mai freci, înmoi și iar freci ca să redai luciul chiuvetei, ci doar ștergi ușor cu un burete,  mai ales dacă folosești produsele de curățat recomandate.

Eu, beneficiar de tehnologie avansată

Franke este inovator permanent în domeniul sistemelor de bucătărie. Când te gândești ce ar mai putea apărea, ești uimit să vezi că plita recunoaşte dimensiunile blidelor şi încălzeşte numai zona corespunzătoare, iar hota pornește automat când e pornită plita. Eu am ales o hotă retractabilă, care glisează din suprafaţa de lucru și e foarte silenţioasă.

Cuptorul este, de departe, cel mai deștept, are o tehnologie dinamică de gătit. E dotat cu geamuri termoflexive care permit mentinerea ușii exterioare reci. Adio grijă că se arde copilul care-și lipește nasul de geam! Căldura este mentinută in interior și direcționată astfel încât să permită gătirea mai multor tipuri de alimente în același timp, fără ca aromele să se întrepătrundă. În plus, nu sunt pierderi, iar mâncarea se face mai repede, ceea ce înseamnă și economii la plata utilităților. Orice cuptor Franke are programe de autocurăţare, afişaje clare, mânere confortabile, culori și finisaje stilate.

Eu, home decor influencer pentru cititorii mei

Eu scriu despre picturi, pisici și bufnițe și cateodată despre produse inovatoare care ușurează viața omului, ca el să aibă timp pentru pasiunile care-l fac fericit. Am mai povestit despre casa mea, cea de pictor amator, adică un fel de atelier, dar și galerie, unde lucrez și îmi expun tablourile.

Când am decis să înlocuiesc tot din bucătăria veche, m-am gândit doar la beneficiile evidente: mâncare gustoasă și sănătoasă, timp mai scurt pentru gătit, curățare mai ușoară, produse rezistente și arătoase.

Dar beneficiile se extind și la pasiunea mea pentru pictat. Fără aburi și condens, tablourile se păstrează mai bine. Iar asta e valabil pentru orice fel de obiecte de artă, dar și pentru piesele de mobilier. Casa mea este open space,  cu o bucătărie deschisă către sufragerie și holul central. Nu se mai depune acel strat de grăsime murdară, cuverturile și perdelele nu mai miros a mâncare. Diferența a fost sesizată de majoritatea celor care ne trec pragul.

Dacă mă gândesc bine și eu aș putea deveni un home decor influencer pentru cei care mă citesc. Pot chiar să lansez un trend: mai multă artă în bucătărie. Mă încumet și la un experiment: urmăresc cum se păstrează tablourile cu un sistem de bucătărie Franke și revin cu articol pe această temă.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

sursa foto: pagina de facebook FrankeKitchen.Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: