Un magazin online pentru animalele din provincie

Am avut un început greu în viața asta. Imediat după naștere, eu și frățiorii mei am fost aruncați în șanț, într-o pungă. Am țipat mult, iar a doua zi dimineața ne-a luat o doamnă la ea acasă. Trei am fost.

13939297_1096796130401503_7913243782667310907_nNe-am îngrămădit unul într-altul, ca în burtică. Eu sunt în mijloc, eram cel mai mic. Eram într-o cutie, sub un prosop, într-un comună din Prahova. Nu într-un incubator, cu o perfuzie în lăbuță,  prin care să primim hrană și vitamine. Nu, nu a fost ca în documentarele de pe Discovery. Băiatul de la punctul farmaceutic ne-a oferit singura cutie cu lapte praf pentru pisici (nu aducea mai multe, nu se vindeau) și ne-a îndrumat stăpâna să comande restul pe site-ul PentruAnimale.ro.

Cine a făcut acest magazin online, unde găsești hrană și accesorii pentru animalele de companie, s-a gândit și la noi, pisicile din provincie. Nu suntem tratate ca domnișoarele de la oraș, de la bloc, pe care le vedem în reclame.  La noi încă e mentalitatea ”dacă o avea zile”. Mulți dintre verii noștri au murit înecați sau duși în păduri. În comuna noastră, medicii veterinari tratează oi și cai, pun crotalii, vaccinează găini, chiar și câinii primesc un antirabic. La pisici nu se uită nimeni. Ne îmbolnăvim, murim. Iar în ceea ce privește hrana, se presupune că ne descurcăm, cu păsări și șoricei, uneori resturi de la mesele oamenilor.

 

Când ai o zi și ești orfan, aștepți să mori, nu poți vâna. Soarta a vrut să ajungem într-o familie unde orice viață contează. Mămica adoptivă ne-a preparat laptele praf și ne-a hrănit cu biberonul până la patru săptămâni. Ne-a făcut masaj, ca să mergem la toaletă, ne-a mângâiat ore întregi. Apoi ne-a luat hrană umedă pentru pisici mici, din același magazin online. Pliculețele alea ne-au scos din necaz! La două luni eram de nerecunoscut: trei dolofani jucăuși și voinici.

 

Da, am supraviețuit toți. Eu am rămas la familia care ne-a salvat, iar frățiorii mei au ajuns la Ploiești, la bloc. Au conturi pe rețelele sociale, urmăritori, apar în toate pozele de familie. Pisici de oraș.

 

Eu am rămas tot o pisică de provincie, dar vă mărturisesc că nu am vânat nimic până acum. Dacă văd ceva care mișcă, mă joc cu el, nu-l omor. Nici nu cred că m-ar lăsa stăpână să mănânc de capul meu, o tot aud vorbind despre minerale, proteine, vitamine, îmi tot face vaccinuri, mă deparazitează. Mă cam răsfăță, dar o înțeleg.

Din ce mi-am dat eu seama, stăpâna mea nu poate să uite ce început chinuit am avut în viață și tot încearcă să  suplinească faptul că nu am supt lapte de la mămica noastră naturală. Laptele ăsta ne-ar fi fost de mare folos, are nutrienți și anticorpi care ne feresc de boli si ne fac mari.

Hrana mea vine și acum tot de pe site-ul PrieteniiAnimalelor. Bobițe de tot felul, mi le schimbă periodic, când mă plictisesc de pește și am chef de ficat sau curcan. La fel și nisipul pentru litieră, șamponul, cleștele pentru unghii, mănușa pentru periat, le-am primit cadou la aniversări.

 

Sunt disperată cu curățenia. Mă spăl ore întregi, iar uneori mă trezesc că-l spăl pe cap pe copilul familiei. Are un gust sărat, îmi e drag de el, m-a ajutat mult să trec peste despărțirea de frățiorii mei.

 

De un an împart gospodăria cu un hamster, cadou pentru copil de 1 Iunie, anul trecut. Acum, sincer, credeți că în comuna mea se găsește mâncare pentru hamsteri? Ei sunt omnivori, iar Speedy ar mânca doar pâine și pilaf, îi place mult mâncarea gătită. Dar cât ar trăi în ritmul ăsta? Și așa este cam rotunjor.

 

Stăpâna mea vrea ca el să depășeasca speranța de viață de 2 ani și să ajungă la 4. Are toate șansele. Cușca lui zici că e o sală de fitness, cu carusel, tobogan și scară. Toate noaptea se dă pe ele, iar ziua mănâncă și doarme. Are hrană la cutie, dar nu prea îi place, preferă batoanele, să ronțăie la ele. Sunt comandate de pe același petshop online.

 

Am acceptat ca stăpâna mea să-mi publice povestea, pentru a fi de folos animalelor din provincie. Faptul că nu există pet shop-uri sau farmacii veterinare în comuna sau satul în care trăiesc nu este un motiv să nu primească hrană de calitate. Există magazine online pentru animalele din provincie.

Dacă până acum câțiva ani media de viață a unei pisici se situa în jurul vârstei de 12-13 ani, multe dintre noi ajung acum la 18 sau chiar 20 de ani! Dacă suntem deparazitate corespunzător, vaccinate la zi și avem o dietă și un stil de viață adaptat nevoilor noastre, avem șanse mari să ducem o viață lungă și de calitate.

Dacă ar fi după mine, aș mânca mult și prost, junk food, cum ziceți voi, dar știu că, asemeni oamenilor, odată cu înaintarea în vârstă apar problemele de sănătate. Nu m-ar deranja să fiu obeză, dar nu vreau să fac diabet sau accident vascular, (am văzut că au și scutece, nu vreau să mă gândesc pentru ce sunt). Știu că multe pisici suferă de calculi și tulburări urinare, de aceea mănânc doar ce mi se dă. Nu fur de pe masă, nu cerșesc, nu mănânc frișcă sau cartofi prăjiți, ci doar hrană care îmi respectă specia mea, carnivoră.

Am de gând să trăiesc ani buni și cred că o să apuc ziua când tehnologia îmi va permite să-mi comand singură hrana online. Probabil prin puterea minții, scanare facială sau amprenta lăbuței. Până atunci însă mă bazez pe familia mea de oameni, știu că ei fac cele mai bune alegeri în ceea ce mă privește.

sursa foto: arhiva personală și PrieteniiAnimalelor.ro

Pentru cei interesați, magazinul PentruAnimale.ro sărbătorește 13 ani de la înființare cu reduceri la hrană, produse pentru igienă și îngrijire, accesorii, zgărzi și lese, genți de transport pentru câini, pisici și tot felul de alte animăluțe, bineînțeles, din provincie. 

61536001_2389024921143216_370649437057318912_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: