Me too

 

Când m-am tatuat prima dată, mi-a spus că e draguță pisica. Când m-am tatuat a doua oră, soțul a zis că exagerez, iar la al treilea tatuaj că sunt penibilă.

Dar au început prietenii să-l felicite pe soț, că are o nevastă tare. Și a început să-i placă și lui.

Când l-am anunțat că vreau să-mi cumpăr un vibrator, s-a panicat. S-a uitat la mine de parcă nu mă cunoștea, apoi a dat să vorbească, dar nu i-au ieșit cuvintele. Și a tăcut. Vreo zece zile nu a avut glas nici pentru bună dimineața.

Până la o petrecere, când veni vorba despre jucarii sexuale. Cam toti prietenii noștri au găsit metode de a-și condimenta viața sexuală. Când a fost întrebat, soțul a zis: ”noi avem un vibrator”. Instant. Fără să mă avertizeze. I-a scăpat porumbelul. M-am întors către el, în slow motion, fără să zic nimic. Era paralizat de frică.

Toată seara a fost atent la mine. Să nu cumva să-l dau de gol față de prietenii lui și să spun care a fost cu adevărat reacția lui la propunerea mea. Să-l demasc că nu e chiar așa open minded, și că e chiar obtuz când vine vorba de noi abordări ale vieții noastre în pat. 

Așa e el. Prima reacție la orice propunere, este de suspiciune. Precauție. Ce vreau cu asta? De unde știu, cine m-a învățat? Ce m-a apucat? E cineva care mă schimbă. De ce vreau altceva când ne e bine așa?

Apoi l-am văzut navigând pe site-ul ollo.ro. ”Multe chestii din astea nici nu știu cum să le folosesc. Dar învăț”

Faptul că a început să vorbească cu mine despre asta? Mare lucru! Nu am dezvoltat subiectul, l-am lăsat să se dumirească ce și cum. Singur.

E vorba despre a-l asculta pe celălalt. Singurul motiv pentru care unul tace în timp ce altul vorbeste nu e ca să înțeleagă ce spune, ci ca să se gândească la replica următoare.

L-am urmărit cum mișca sprâncenele în timp ce se uita la pozele cu  jucăriile erotice pentru cuplu, pentru el, pentru ea, BDSM, produsul lunii.

I-am dat răgazul pe care l-a vrut. Apoi am discutat. L-am lămurit că vreau vibratorul pentru amândoi, nu numai pentru mine. 

E despre faptul că oamenii cresc. Parte din procesul de învățare, sau chiar de conturare a personalității proprii sunt experiențele și greșelile. Nu înțeleg cum și de ce ar vrea cineva să nu facă niciodată o greșeală, altfel cum înveți cu adevărat? Încerc un joc erotic, poate  îmi place. Nu mă face mai puțin eu, sunt tot eu

Nu regret că m-am schimbat. Și nu cred cu adevărat că ne oprim din schimbat vreodată. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: