Cartofi mov prăjiți. Poze

”Vezi că sunt și niște cartofi mov în plasă. Să nu-i arunci, să zici că-s stricați”, mi-a zis Florin, când mi-a adus plasa cu cartofi. Îi cultivă în grădina lui, sunt din ăia găuriți, murdari, netratați, evident. 

Așa arată un cartof cu coajă.

dav

Iar așa arată un cartof mov pe interior, cu vinișoare.

 

dav
dav

Așa arată apa în care i-am spălat, după ce i-am tăiat.

dav

Am făcut cartofi prăjiți, iar partea proastă este că nu știi când sunt gata, că nu prea își schimbă culoarea.

Gustul e același ca la cartofii albi sau roz, cel puțin așa am simțit eu. Soțul a zis că sunt un pic mai dulci și că au un gus mai puternic. Copilul a zis că nu simte nicio diferență.

Cică ar fi mai sănătoși și se încadrează în grupa fructelor și legumelor violet, bogate în aminoacizi, cum ar fi fructele de pădure sau vinetele.

Nouă ne-au plăcut. Am făcut la masa de Crăciun, alături de o friptură de mistreț, pe care am ținut-o 4 zile înainte la marinat. Adică am avut ceva deosebit, să simțim că mâncăm altceva în această zi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: