Când hainele sparg gheața

La prima întâlnire aveam o bluză cu un pinguin.

-E fetiță sau băiat? – mă întreabă el

-Nu știu, la ce ne uităm? – întreb eu și aștept un răspuns de care să mă rușinez. Măcar să știu de la început ce fel de om e, îmi zic în gând.

Nu are fundiță, deci nu e fetiță – zise el, iar eu răsuflu ușurată.

Am discutat apoi despre hamsterul lui, despre  pisica mea, despre animalele din copilărie. Iar prima întâlnire a fost lipsită de emoții. Totul a decurs fluid, datorită acestui dialog despre pinguinul de pe bluza mea, care a spart gheața.

Hainele mele au ceva care atrag atenția, dar nu într-un mod obscen. Nu îmi arăt decolteul și nici chiloții tanga, dar port tricouri cu mesaje scrise, pulovere cu animale imprimate, pantofi colorați. La întâlniri de afaceri mă îmbrac curat, cu haine sobre, dar adaug accesorii plăcute: cercei cu bufnițe, coliere cu căpșuni, inele cu flori, gentuțe cusute.

Perioada sărbătorilor de iarnă e potrivită stilului meu. E voie să porți coarne de ren chiar și la serviciu, e chiar indicat pentru a intra în atmosferă. Iată ce am găsit pe Answear.ro la categoria pulovere.

 

La o primă întâlnire mi se pare important să arăți că ai umor și imaginație. Evident, sunt câteva reguli: să arăți curat și comod, nu prea provocator, dar nici nici prea înțepat, cât să eviți un atac sexual sau o impresie greșită privind intențiile tale.

Totul este un pachet. Cum vorbești, cum te îmbraci, gesturi și priviri. Unii spun că și efortul contează, dar eu m-aș baza mai mult pe spontaneitate, cum te simți atunci, așa te îmbraci. Nu-mi place cu eticheta la vedere, mai important este să-ți vină bine pe umeri și să îți scoată în evidență silueta.

Hainele pot transmite mesaje, asta e clar. Eu v-am spus alegerile mele. Ale voastre care sunt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: