Știai că lăptișorul de matcă este stimulator al celulelor stem?

Nu ai zice ca mierii de salcâm i-ar mai trebui ceva. E perfectă așa cum este. O minune a naturii, oferită nouă de albine. Cei de la Apidava s-au gândit că s-ar combina foarte bine cu lăptișorul de matcă , alt produs al stupului și au creat un nou produs: Roua Florilor Premium, Miere de salcăm cu lăptișor de matcă.

Lăptișorul de matcă este ca laptele de mamă pentru sugar. În stup, cu lăptișorul de matcă sunt hrănite toate larvele până la vârsta de 3 zile, dupa care vor mânca miere si polen. O singură excepție există de la această regulă: larva de matcă. Ea continua să primească lăptișor, care constituie hrana reginei pe toata durata vieții ei.Coca-Cola

Lăptisorul de matcă este un puternic stimulator de celule stem. Se recomandă în diabet zaharat, aplazie medulară, atero și artero scleroza, boli cronice ale căilor aeriene superioare, insuficiență renală cronică, gingivită hemoragica, boli pulmonare cronice, distrofii, malnutriție la sugari, frigiditate, sterilitate.

Celula stem este o celulă care are capacitatea de a se diferenţia şi de a da naştere altor tipuri de celule. În anumite condiţii, celulele stem pot fi induse să se transforme în celule cu funcţii speciale, precum celulele cardiace sau producătoare de insulină din pancreas. Astfel că ele au devenit speranţa a milioane de persoane care suferă de diferite boli. 

Oul din care se dezvoltă matca este identic cu cel din care rezultă albina lucrătoare. Totuși, cele două larve se dezvoltă diferit, dintr-un motiv simplu: hrana. Lăptișorul de matcă este cel care face să apară o matcă, și  nu o albină lucrătoare. Apoi, pe parcursul vieții lor, determină diferente uimitoare între ele. Daca o albină lucrătoare trăiește 4 – 6 săptămâni, o matcă trăiește 4 – 6 ani, în care asigură perpetuarea familiei, depunând până la 2000 de ouă pe zi. Însumate, îi depășesc masa proprie de câteva ori.

În stare proaspătă, lăptișorul de matcă se prezintă sub forma unei mase vâscoase, cremoase, omogene, cu granulații fine. Culoarea sa variază de la alb la slab-gălbui, iar în contact cu aerul, la temperaturi de peste 15 grade, devine alb intens. Gustul este acrișor, ușor astringent.  În combinația cu miere de salcăm ajunge la un gust delicat, fin, pe placul copiilor, care altfel nu ar mânca produsul!

Gândiți-vă ce înseamnă să dăm lăptișor de matcă micuților noștri! Nu foarte mult, doar în concentrația admisă. Combinatia de miere cu 2% concentrație lăptișor de matcă este ideală pentru stimularea imunității și o cură de energie și vitalitate. Se recomandă a se folosi 3 lingurițe/ zi, după mesele principale ale zilei.

În compoziția lăptișorului de matcă intră 60-70% apă, 10-23% zahăr, 9-18% proteine, aminoacizi, 4-8% grăsime, oligoelemente și vitamine. Dintre vitamine, cele mai prezente sunt vitaminele B. Lăptișorul de matcă are cea mai mare concentrație de vitamina B5 dintre toate produsele naturale cunoscute.

Lăptisorul de matcă este poate cel mai puternic stimulator al celulelor stem. Să ne gândim la longevitatea, vigoarea, cât și capacitatea mătcii de a produce viață nouă în familie, prin numeroasele ouă pe care le depune. Toate acestea se datorează celulelor stem din corpul ei.  Funcția celulelor stem ale mătcii este așa de bine dezvoltată, atât pentru propriul corp cât și pentru «corpul» familiei din stup, încât ea este practic izvorul de viață al acesteia.

Laptisorul de matca este lipsit de toxicitate

Experimentat pe șoareci și șobolani, chiar dacă s-au administrat doze foarte mari, de 3 g/kg corp, nu au fost înregistrate niciun fel de efecte toxice. Nici la oameni nu s-au
înregistrat vreodată reacții toxice. Dacă judecăm după definițiile date suplimentului alimentar si alimentului de catre legislația europeană, constatam că lăptișorul de matcă se încadreaza in categoria aliment. În unele țări din Europa, precum Franta și Belgia, lăptișorul este deja considerat aliment. La fel în alte părți, de exemplu, Uruguay, unde se vinde ca atare în magazine, sub autorizarea Oficiului de Stat pentru Stiinta Alimentară. E drept că nu este necesar să-l consumam în cantități precum pâinea sau fructele. Până la urma pentru orice aliment sunt recomandate anumite cantități, care nu trebuie să fie depășite.

Tratamente în care este folosit lăptișorul de matcă

Afectiuni genetice moștenite. Administrat împreună cu polenul, la copii născuți cu defecte genetice, îi ajuta mult să recupereze din deficitele pe care le prezintă. De asemenea, este indicat ca tratament la copiii prematuri, distrofici, hipoponderali.

Boli degenerative. Lăptișorul de matcă are efecte benefice în tratarea bolilor degenerative, indiferent de localizarea lor. In aceste cazuri, au fost obținute rezultate bune, administrand doze de 4 g/zi sau chiar 8-10 g/zi.

Tratament de întreținere. La oamenii sănătoși, lăptișorul de matcă ajută la păstrarea vigorii, a tineretii, înviorează, dă forță, crește imunitatea, întretine un nivel energetic ridicat al întregului organism.

Afectiuni maligne. Laptisorul de matcă influențează direct ADN-ul celulelor maligne, având un efect antitumoral. Intr-o rată mai mare sunt inhibate tumorile, atunci când este administrat, atât profilactic , cat și terapeutic. In afectiunile oncologice, actionează nu doar ca antitumoral, dar și ca regulator al producției de celule ale sângelui (leucocite, hematii, celule stem).  Astfel, pacientii care fac chimioterapie pot utiliza acest produs, care îi scuteste în mare măsură de efectele devastatoare, uneori, ale acesteia, și permite continuarea tratamentului oncologic convențional.

Laptisorul de matca, ca si alte produse valoroase din domeniul medicinei naturiste, poate constitui o punte de legatura intre activitatea medicala alopata si medicina alternativa.

sursa informatii Formula As/     Medical News Today

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: