Jeanșii și culorile mă salvează, dacă slăbesc

Să zicem că-mi iese socoteala cu Dieta Rina și slăbesc 10 kilograme, așa cum mi-am propus.  Ce mă fac după aceea, cu ce mă îmbrac? După socotelile mele, doar o pereche de blugi elastici mi s-ar mai potrivi, celelalte ar pica după mine. Cum o scot la capăt cu un serviciu unde nu te poți duce două zile la rând cu aceeași ținută?

Evident, răspunsul este: îți cumperi alte perechi de blugi. Problema este că există un mare risc să mă îngraș înapoi. După ce slăbești multe kilograme într-un timp scurt, poate apărea efectul yo-yo, dacă nu apelezi la o dietă de menținere. Mi s-a întâmplat. Nu risc să-mi cumpăr o garderobă nouă, până nu văd că îmi mențin greutatea.

Am o pereche de blugi și trebuie să fac șapte ținute, pentru fiecare zi a săptămânii. De luni până vineri sunt consilier pe achiziții la o firmă, iar în week-end sunt pictor amator. Pentru inspirație apelez la site-ul Answear.ro, au o categorie specială Denim Store. În pus, aici găsesc și ținute de-a gata, idei pe gratis despre cum să combinăm blugii cu celelalte obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Oamenii trebuie să iasă din tipar. Să își asume riscuri fiind altfel decât media. Pentru că fără riscuri, nu există nimic, există doar repetiție și conformism.

1.Prima ținută este pentru luni și e neapărat o cămașă călcată. Verde, ca să arate prospețimea începutului de săptămână. Încheiată până la gât, ca să arate seriozitatea.

Luni e tranziția de la atmosfera de week-end la cea de birou. Citesc mail-uri, dau telefoane, stau mult în birou, pentru a face strategii si planificari. Tot luni au loc majoritatea ședintelor, așa ca am nevoie de un look smart, curat și ambițios, care să îmi contureze o imagine profesională corectă.

luni

2. A doua ținută e pentru marți, o zi în care, de obicei, îmi planific întâlniri, fie la birou, fie in afara lui.

Plec cu mașina, merg și pe jos, îmi trebuie ceva practic, așa că voi apela la o bluză care să țină la tăvăleală și o pereche de incaltaminte de dama comodă, dar jucăușă. Să-mi facă plăcere să merg cu botinele mele!

large_img_1604441

3. A treia ținută este pentru miercuri, ziua de mijloc. Nu sunt nici tare obosită, dar parcă nici nu mai am chef de lucruri apretate. O cămașă în carouri și o geacă casual, în trend, sunt potrivite pentru o zi de muncă la birou, situații și registre, mâncat pe un colț de birou.

denim4

4. Joia, randamentul scade. În plus, în această zi au loc majoritatea evenimentelor în afara biroului cu colegii. De aceea, este important sa îmi pregătesc o ținută versatilă, care poate fi purtată dimineața la birou, iar seara la un cocktail. Blugii de dama îi voi combina cu un maiou colorat și un sacou din țesătură ornamentată. E o zi în care am nevoie să ma încarc vizual din energia unor culori puternice!

large_img_1417034

5. Vineri e zi scurtă, ușoară, relaxantă. Este un must have să porți jeanși la serviciu. Sunt cu un picior în birou și celălalt pe puctul de a pleca la o petrecere, deci o bluză cu jumătate model leopard și jumătate dungi mi se pare potrivită.

large_img_1601225

6. Ținuta de sâmbătă

Prima zi de weekend este dedicată activităților artistice. De obicei, mă întâlnesc cu colegii mei de la ”cursul de desen cu emisfera dreaptă” pentru a ne lăuda cu ultimele tablouri și noile inspirații. Este un pact al nostru ca la aceste întâlniri să ne îmbrăcăm în haine colorate. Fiecare culoare are un spectru de energie, o mișcare a ei. Sunt oameni care reacționează pozitiv la roșu, pe alții, care au un temperament mai melancolic, meditativ, îi irită. Sunt persoane care se simt bine în violet, în oranj, unii au un temperament agitat și se simt bine în verde,  albastru, în culori terne, care îi linistesc, îi deconectează. Eu aleg aproape întotdeauna galben Dacă te uiți fix câteva minute la galben, la un moment dat ai impresia că acea culoare depășește granița cercului și se întinde pe toată suprafața. Este culoarea care transmite cel mai puternic, este cea mai vizibilă, îți dă exuberantă, bună dispoziție, este cea mai aproape de lumină.

 

 

7. Duminica este despre mine. Îmi pun jeanșii și un hanorac și merg unde mă duc picioarele.

large_img_1557011

Îmi caut autenticitatea în fiecare zi. Trebuie să faci ceva să te redescoperi, să încerci să fii autentic de când te scoli dimineata și până te culci. Să-ți găsești punctul galben, punctul eu-lui tău. Mergi mereu mai departe. Este ca atunci când ești pe un râu într-o barcă, barca plutește, iar peisajul se schimbă mereu. Nu pot să mă uit înapoi, nu pot să rămân agățată de imaginea unui pom, iar barca plutește, plutește. Nu pot da înapoi. Fiecare moment este important, dar eu îl am pe cel de acum.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018

sursa foto: Answear/arhiva personala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: