Domeniul ”desteapta” este luat? Să se uite careva, că mie mi-e frică

E prima întrebare care mi se adresează. De către cititori, prieteni, sponsori care mă abordează, alți bloggeri. De ce am numit blogul ”desteapta”.

Acesta este al treilea blog pentru mine. Primul a fost cu numele meu întreg, deschis în 2009, când eram în depresie postnatală, după nașterea băiețelului. Eram ușor de găsit, toată lumea mă știa, mai ales în micul meu orășel. Postam despre viața cu un copil, dar ajunsesem un fel de ziar local, în care criticam relele din oraș și promovam inițiative faine.

Blogul era plin de comentatori, mă certam cu ei, alții mă felicitau, mă abordau pe stradă. În Primărie eram persona non grata, politicienii mă sunau să-mi dea informații despre alți politicieni. A fost mai mult jurnalism pe surse, decât blogging.

L-am ținut 6 ani, până m-a anunțat wordpress că nu mai am spațiu și că trebuie să trec pe domeniu. Am anunțat asta pe blog și am fost abordată imediat. Nu vrei tu să-l transformi în ziar, îți cumpărăm domeniu și îți facem rost de publicitate. Să fii de-a noastră?

Nu. Nu am vrut și am luat decizia să șterg blogul. Definitiv. Voiam să ies din mocirla asta numită politică. Nu am regretat.

Blogul ”desteapta” l-am deschis pentru a fi anonimă. Am vrut un singur cuvânt, dur, care să arate îngâmfare, ceea ce eu nu sunt în viața reală.

Nu îmi pare rău că am ales acest nume. Într-un fel, m-a motivat să mențin un anumit nivel al postărilor: corect gramaticale, de interes, inedite.

Trăim într-o lume în care nimeni nu mai ascultă pe nimeni. Serios. Văd foarte mulți oameni care vor să spună, să arate ce sunt, cum sunt. Iar ceilalți se uită la el cu milă, de parcă i-ar spune: ”hei, scutește-ne, fă-ți un blog, ne e mult mai ușor să te ignorăm”.

Când m-am apucat de pictat, m-am folosit de acest blog pentru a-mi promova picturile. Am vândut câteva, am primit și păreri. Când mă uit pe statistici, observ că picturile au vizualizări, ceea ce îmi face plăcere.

Probabil că platforma asta gratuită mă va anunța, curând, că nu mai am free space și că trebuie să trec pe domeniu. Atunci aș avea un motiv să caut un domeniu liber.

Înregistrarea nu este un lucru ușor, domeniile web se înregistrează potrivit principiului primul-venit, primul-servit, însă, chiar dacă domeniul este disponibil și teoretic poate fi înregistrat, nu înseamnă că există și legitimitatea de a face asta, dacă numele acestuia intră în conflict cu o marcă.

Mi se tot zice că trebuia să fac acest lucru cu mult timp în urmă. Sunt unii care nici nu citesc bloguri de pe platforme gratuite, doar de pe domenii ro, din start nu le dau nicio șansă. Mi s-a întâmplat să particip la concursuri și să pierd, iar unul dintre motivele invocate a fost că nu sunt un blogger serios, dacă nu scriu pe un domeniu.

Ar fi trebuit să trec de faza “am câte ceva de zis, nu știu prea clar, mi-e lene să scriu, nu știu care va fi succesul, sunt confuză”. Dar sincer, îmi e teamă să verific pe Domaz.ro dacă domeniul ”desteapta” este luat. De ce?

40516407_1874403955978507_5328442289771511808_nE cu dus şi întors treaba. Domeniul propriu are o grămadă de beneficii, în special din punct de vedere SEO. Îţi dezvolţi şi un custom rank, şi un domain authority. Dar nu am încredere că mă voi ridica la înălțimea așteptărilor.

Acum, pe blogul ăsta gratuit scriu și despre hamster, și despre pisică, dar și despre Mona Lisa pictată în cafea, copil sau învățătoare. Adică tot ce-mi umblă mie prin cap! Dacă aș trece pe un domeniu, mi-ar trebui o nișă: dacă nişa nu e precisă, degeaba ai domeniu.

Trebuie să se întâmple ceva ca eu să trec pe domeniu. Nu știu exact ce, dar sper să-mi dau seama când mi se va întâmpla.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018.

sursa foto Facebook Domaz.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: