Eu vara nu mă machiez. Dar mă demachiez

Mă machiez trei anotimpuri pe an. Mă demachiez patru. Vara nu pun nimic pe fața mea, doar o pereche de ochelari de soare și niște cercei voluminoși, să distrag atenția de la ten. Nu mă machiez, doarece transpir, mă înroșesc de la combinația fond de ten – sudoare, mă infectez, îmi ies coșuri, îi storc, rezultă bubițe și găurele.

Nu mă machiez vara, dar mă demachiez. Când lucrez în București ajung acasă cu dirt în nări. Praf, noroi aproape. Mizeria îmi intră în ridurile feței și trebuie să apăs tare s-o scot. Folosesc un lapte demachiat, apoi loțiune tonică cu miere, ambele de la Apidava. Cu ele și cu un duș mă culc fresh, ca să mă scol dimineața asudată și murdară. Urăsc căldura peste 25 de grade!

rbt
rbt

Vă spuneam că urăsc procedurile cosmetice, dar demachiatul nu-l sar niciodată și am câteva reguli magice de la are nu mă abat.

Iată regulile magice pentru demachiere, pe care vi le dezvălui și vouă. Datorită lor îmi mențin tenul curat și fără iritații. 

 

1. Nu schimb aiurea demachiantul

Suntem tentate să alegem produse „minune”, care ne-au fost recomandate de prietena cea mai bună sau nu știu ce vloggerita pe youtube. Trebuie să ții cont de tipul tău de ten și să alegi în funcție de asta. Eu mi-am găsit demachiantul de la Apidava, natural, făcut pe bază de miere, unt de shea, uleiuri vegetale, propolis. De ce să-l schimb dacă-mi merge bine?  Asta e prima regulă magică: nu schimbați ceva ce merge bine. 

2. Apelez la șervețele umede foarte rar

Șervețelele umede nu sunt niciodată o soluție. Și eu le folosesc, dar când sunt în deplasare sau am un accident cosmetic, îmi curge rimelul, de exemplu, sau rămân peste noapte undeva, neprogramat. Nu folosesc demachiantele gazdei, îmi e frică de iritații, vezi prima regulă magică, mi s-a întâmplat să încerc alte produse și să îmi fac răni, la propriu, pe față.

Șervețelele umede nu curăță bine pielea, eu așa simt, doar înlătură superficial produsele de machiaj. În plus, acționează prin frecare, deci iritare, și nu hidratează, doar usucă pielea. Iar efectul frecării este că duce la deschiderea porilor, astfel intrând în piele substanțe chimice periculoase.

Asta e a doua regulă magică: folosesc câteodată un șervețel umed, dar apoi revin la ritualul meu zilnic, pentru a repara eventualele stricăciuni. 

3. Folosesc demachiant, apoi loțiune tonică

unt-de-sheaDemachierea trebuie să înceapă cu un demachiant cremos, pe care îl aplicăm pe față și îl masăm ușor, lăsându-l să acționeze puțin. Laptele demachiant de la Apidava conține unt de shea (foto), ale cărui elemente hidratante sunt aceleași cu cele produse de glandele sebacee din piele. După ce îl indepărtez cu dischete demachiante, folosesc apă micelara sau loțiunea tonică. Unele femei folosesc doar una dintre cele trei trei. Eu, personal, consider că dacă mă demachiez doar cu unul dintre aceste produse, o fac superficial.

4. Nu sar peste demachiere

Chiar dacă nu îmi pun nimic pe față, tot mă demachiez. Îmi las tenul natural în aproape toate zilele de vară, excepție fac petrecerile, dar nici atunci nu îmi pun mai mult de un fond de ten, mascara și ruj. De-a lungul zilei, în pielea noastră se adună praf, bacterii și tot felul de impurități. În momentul în care dormim machiate, fondul de ten împreună cu aceste impurități este absorbit de piele și de aici încep problemele cu tenul.

5. Am un ritual pe care-l respect

Dimineaţa: după spălatul pe dinţi şi pe faţă, urmează curăţarea tenului cu loţiunea tonică. Chestia asta am învăţat-o acum câteva luni la o demonstraţie cosmetică şi de-atunci o fac zilnic. Nu mă demachiez dimineaţa,  însă îmi îndepărtez surplusul de grăsime cu loţiunea tonică. Mă dau cu crema contur ochi, tot de la Apidava și ies pe ușă.

Seara: ritualul ăsta e mai lung şi începe cu spălatul pe dinţi. Apoi demachierea, ochii, după care faţa. Uneori îmi curăţ faţa şi cu lotiune tonică, alteori, când am chef, folosesc o cremă grunjoasă pentru un gomaj care să mai elimine din punctele negre şi sa îmi exfolieze pielea (gommage cu miere, argilă și extract de sâmburi de măsline, tot de la Apidava) După toate astea, aplic cremă regenerantă, de la același producător.

btr

Sigla ApidavaNu, nu sunt o femeie bio. Nu strâmb din nas și nu îmi ies bube pe față dacă mă apropii la mai puțin de cinci metri de ouă provenite din pui stresați. Înfulec chipsuri și aripioare picante, nu mănânc câte fructe și legume ar trebui, nu citesc toate etichetele, recunosc. Nu am avut animale și nici livezi sau grădini de zarzavaturi. Dar tatăl meu a avut stupi și știu exact proprietățile mierii și ale propolisului. De aceea folosesc produse cosmetice apicole și îi sfătuiesc și pe alții să facă la fel.

Și îi rog pe cei care îmi citesc blogul să susțină apicultura românească. Să cumpere miere, dulciuri  și cosmetice românești, pentru a împiedica moartea albinelor. Eu particip la târguri de miere, iar specialiștii care iau cuvântul vorbesc din ce în ce mai des de reducerea numărul de albine, de moartea acestora din cauza pesticidelor și a insecticidelor, de faptul că tinerii nu se îndreaptă spre apicultură. O altă problemă majoră este falsificarea mierii, mai ales cea care se vinde in supermarketuri, la ”prețuri promoționale”.

Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde se produce, de 25 ani, doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variată a Podişului Transilvaniei. Vă invit să includem această miere în alimentatia noastra zilnică și în tratamentele complementare pe care le alegem și să nu uităm că apicultura românească poate fi o șansă pentru noi și o bună direcție pentru brandul nostru de țară!

Eu îmi fac partea mea de treabă: susțin apicultorii români prin cumpărarea mierii și a produselor cosmetice, spun povestea albinelor familiei şi prietenilor și le explic cât de importante sunt albinele pentru plante şi pentru existenţa noastră şi că doar împreună putem schimba ceva!

2 thoughts on “Eu vara nu mă machiez. Dar mă demachiez

Add yours

  1. moartea albinelor – moartea omenirii

    Apicultorii care îşi duc, în această perioadă, stupii lângă lanurile de floarea-soarelui au observat un fenomen îngrijorător – încet, încet, rămân fără albine. Un pesticid foarte puternic cu care e tratată sămânţa ajunge în toată planta, până la floare, şi omoară insectele culegătoare de polen.
    iar asta e doar inceputul

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: