Săpunul meu cu miere, de acasă

Am două săpunuri desfăcute mereu, în baie. Unul e cât o foiță, altul mai dolofan. E clar care e cel mai folosit: săpunul de la Apidava. Îl folosesc eu și fiul. El alege întotdeauna ce aleg și eu, iar ca dovadă am răspunsul lui la întrebarea asta:

34506976_1080547035416339_5383644718447984640_n

Săpunul meu e verde, hexagonal și are mentă, lămâie și miere. Miroase divin, chiar și  înainte de a fi desfăcut din folia aia transparentă. Bun de pitit printre rufe, dacă nu l-ar desface copilul, nerăbdător.

 

 

Tati preferă săpunul alb, așa știe el, că săpunurile trebuie să fie albe. Eu îmi aleg săpunul nu după culoare sau ambalaj, ci după ingrediente, reacții chimice și reacții personale. Un săpun pentru acasă trebuie să aibă următoarele calități:

1.Să fie tare

Să nu se înmoaie, adică. Știi săpunurile acelea care băltesc în săpunieră și când le iei zici că ai frișcă în palmă? Le pui înapoi și speri ca până la următoarea utilizare să se usuce și să se întărească la loc. De uscat  s-or mai usca, dar de întărit nu au cum, dacă nu au ingredientele care trebuie. Săpunul meu verde are la baza grãsimi vegetale îmbogățite cu – miere, mentă si lămâie. Se micșorează doar după contactul cu pielea.  În rest e tare, compact, ușor de ținut în mână.

dav

2.Să hidrateze

Motivul pentru care oamenii folosesc săpun este să-și curețe mâinile. Să vadă cum se duce unsoarea sau noroiul, să nu mai simtă mâinile lipicioase și murdare. Dar nu se întreabă care e procesul chimic. O moleculă de săpun este, de fapt, un lanț de atomi de carbon. Un capăt atrage apa, iar celălalt capăt al lanțului atrage uleiul. Nu am fost niciodată bună la chimie, așa că o să trec direct la subiect: un săpun trebuie să aibă balanța potrivită. Dacă i s-a pus prea mult ulei tocmai ca să hidrateze, atunci poate irita pielea. Săpunul meu verde de la Apidava conține miere naturală, care este foarte benefică pentru piele, deoarece are capacitatea de a reține apa și de a hrăni pielea în profunzime. Mierea este, de asemenea, un antiseptic natural, conținând multi agenți antimicrobieni care omoară bacteriile imediat.

3.Să miroasă bine

Cum se alege un săpun? Îl miroși. Dacă îți dă o stare bună, te duce în trecut, la niște amintiri frumoase și îl cumperi. Săpunul meu miroase a crud și verde. Suntem ceea ce suntem, chiar dacă uneori uităm asta. Un miros îți poate activa simțurile pe care credeai că le-ai pierdut. Mie îmi amintește de natură și de menta sălbatică pe care o prindeam în buchetul cu flori de câmp. Da, așa de tare miroase!

4.Să fie de calitate

Săpunul meu face parte din gama de săpunuri “Miel de Thym”,  fabricate în Franta, o țară are una dintre cele mai vechi tradiții în industria cosmetica. Acest săpun a fost conceput mai ales pentru lunile de vară, pentru a începe fiecare zi cu o plăcută senzație de prospețime. Are mai mulți frați: de propolis, lăptișor de matcă, lavandă sau polen.

 

 

 

 

O concluzie? Acasă trebuie să ai un săpun bun, cu care să te speli cu plăcere, cât de des e posibil. Nu un săpun de duzină, cum ai la serviciu sau în mall, ci un săpun de calitate, din ingrediente naturale, cu un parfum care să te încânte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: