Pisica a gustat din crema mea de mâini

Pisicul meu mănâncă pepene galben și zmeură, dar nu știam că-i place și mierea. Mi-a lins cutia cu cremă de mâini, a mâncat din etichetă și și-a lăsat urmele dinților în capac. L-am prins în fapt când pusese labele, la propriu, pe crema mea nutritivă de mâini, cu miere, propolis și ceară de albine, de la Apidava.

Nu știu care sunt proporțiile ingredientelor, dar zici că e cremă concentrată de miere. Primul lucru pe care îl remarci este mirosul ”delicios”, nu mă mir că pisicul meu a gustat-o. M-am dat cu ea pe mâini și îmi venea să-mi miros mâinile din două în două minute. Intră în piele, o recomand persoanelor care nu suportă să își simtă mâinile unsuroase. Hidratează, asta e clar.

Până acum, eu foloseam cremă de mâini doar iarna, atunci mi se usucă mâinile, de la ger și vânt. Dar vara asta am stat foarte mult în piscină și mi-am ”ars” mâinile. Da, erau roșii și în suferință, mă usturau și mă mâncau, din cauza clorului și a substanțelor pe care le mai pun ei în apă. Am început tratamentul cu crema de mâini cu miere și în trei zile pielea și-a revenit. Era avidă de hidratare. A înghițit imediat crema, m-am dat de mai multe ori pe zi, tocmai că am văzut că o absoarbe. Poate pe o piele normală nu e nevoie de o cantitate așa de mare, dar asta vede fiecare, în funcție de cât de uscate îi sunt mâinile.

Recomand crema asta de mâini. O găsiți la Apidava, în târguri apicole, online sau în magazine naturiste. E ieftină și eficace. Eu mi-am învățat lecția și nu o s-o folosesc doar când îmi simt mâinile uscate și aspre, ci zi de zi, de mai multe ori. Pare complicat, însă odată ce-ți va intra în obicei acest gest, vei vedea că e ușor și plăcut să-ți îngrijești mâinile cu mai multă sârguință. E de preferat ca după fiecare spălare pe mâini să aplici puțină crema, iar în cazul meu după fiecare bălăceală în piscină.

Eu mi-am luat încă un obicei, datorită cremei Apidava. În fiecare seară îmi fac un masaj al mâinilor, care să stimuleze circulația și să hrănească pielea. Masez fiecare mână în jur de trei minute, din vârful degetelor spre coate. Insist pe fiecare deget, apoi pe mână, pe încheietura și, la sfârșit, pe cot.

Tu te-ai uitat în ultimul timp la coatele tale? Eu tocmai am făcut-o acum, din reflex că le-am menționat aici, și mi-am dat seama că ar mai merge o aplicare cu cremă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: