O memorie cât un centenar

Acest articol este despre bătrânețe, memorie și Centenar. Și despre Ginkgo biloba, cel mai bătrân copac care trăiește pe această planetă. Au fost găsite fosile și de acum 270 de milioane de ani. Copacul a rezistat la boli, insecte și poluare, chiar și la bombe atomice. Era normal să fie subiect de cercetare. S-a constatat că are 140 de componente, dintre care două mi-au atras atenția: flavonoide și terpenoide. 

De ce includ acest copac în povestea mea? Am făcut un reportaj cu niște români de 100 de ani, care au fost premiați de Prefectură, pentru că au aceeași vârstă cu Centenarul. Da, știu, toate sunt cu Centenarul acum, e peste tot simbolul, dar oamenii aceștia de 100 de ani sunt chiar rari. În Prahova sunt șapte. I-am cunoscut pe toți, dar cu trei dintre ei chiar am rezonat. Ei sunt.

312

O viață cât un centenar”, așa s-a numit acțiunea Prefecturii. Plagiez și eu și pun titlul acestui articol ”O memorie cât un centenar”. Fenomenali oamenii de mai sus. Plini de viață, prezenți, prietenoși. Noi, reporterii i-am întrebat de familie, război, tinerețe și, bineînțeles, despre secretul longevității. Logic, oricine i-ar fi întrebat ce înghit de sunt încă în putere.

Pe scurt: se feresc de pastilele clasice, ”care fac din om neom”, mănâncă de toate, cu moderație, beau ceaiuri și iau suplimente cu Ginkgo Biloba. Acesta este elementul comun  pe care eu personal l-am descoperit la cei trei. Îi ajută la circulație, ”să ajungă sângele și la creier”. Și au dreptate. Degeaba ești sănătos la corp, mănânci, dormi și bei, dacă nu te bucuri de amintirile la care ai muncit atât.

Știți că scriu des despre medicina ayurvedică, că folosesc suplimente de pe Ayurmed.ro și că am renunțat la pastilele de sinteză. După ce am făcut reportajul cu românii de 100 de ani, m-am interesat de Ginkgo Biloba și așa am ajuns la flavonoide și terpenoide. Le-am căutat și pe ele pe google și am descoperit că sunt două minuni ale naturii, bune pentru celulele nervoase și circulație, pentru memorie si concentrare, adică pentru un creier bine irigat și sănătos. Apoi am intrat pe Ayurmed, să văd dacă au ceva cu această plantă, Și aveau, în cele două produse Memo On,  pastile și sirop.

Da, s-au legat toate, așa că acum iau Memo On. Din experiență, știu că siropul se asimilează mai ușor, așa că l-am preferat pe el, dar să știți că au și pastile. Da, aveți dreptate, siropul este destinat copiilor, ei merg la școală, au examene, dar nu scrie nicăieri că nu poate fi luat și de adulți. Conține încă două plante: rozmarin și roiniță.

memo on

Iată descrierea produsului de pe Ayurmed.ro.

Suplimentul alimentar MEMO ON sirop contine plante medicinale ayurvedice care contribuie la functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intelectual. Ginkgo biloba ajuta functiile cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea) si coordonarea fizico-mentala. Rosmarinus officinalis si Melissa officinalis sunt recunoscute pentru mentinerea atentiei, concentrarii, a capacitatii de intelegere, de prelucrare, sistematizare si de retinere a informatiilor. MEMO ON sirop sustine elevii si studentii la efort psihic si intelectual intens, mai ales in perioada examenelor.

Iau siropul Memo On de trei zile. Sunt mai vioaie parcă, dar ar putea fi încă efectul discuțiilor cu cei trei bătrâni de 100 de ani. S-au bucurat și ei că ne-au văzut, dar parcă noi am fost și mai bucuroși! Erau atât de senini, de siguri pe ceea ce spuneau, nu puteai să-i contrazici, nu aveai cum!

Așa aș vrea să ajung și eu. Nu neapărat să am 100 de ani și să vină presa și prefectul să-mi aducă fructe. Ci o bătrânică lucidă, la care oamenii să vină după sfaturi și povești.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: