Când traducerea devine un produs

Un produs de nișă, cum l-ar numi  un economist, și care poate fi cumpărat de pe e-trad.ro – Primul magazin online de traduceri din România. Este un nou concept, dezvoltat de  SWISS TRANSLATIONS, cea mai mare firmă de traduceri din România, care a înțeles că oamenii vor să-și rezolve problemele rapid și eficient. Ca într-un magazin: intri, vezi, alegi, plătești, primești.

traduceriEvident, traducerea unui act rămâne un serviciu, făcut de oameni. Doar modul în care îl cumperi se schimbă. E-trad este o platformă  care poate fi folosită și de pe telefon, iar prima pagină se comportă ca o vitrină, unde sunt expuse traduceri simple sau legalizate, apostile, interpretariat și legalizare.

Alegi limba sursă, limba țintă, numărul de pagini, deadline-ul, serviciul, uploadezi documentul și ți se calculează un preț. Ca și cum ai alege mărimea, culoarea, marca și materialul unui obiect vestimentar. Poți opta pentru pachetul basic, standard sau premium. Ca atunci când cumperi orice fel de produs: pentru bani mai mulți, primești ceva de o calitate mai bună.

Acest concept este pentru clienții care știu ce caută. Să luăm cazul meu: am nevoie de traducerea unor acte necesare pentru angajarea în străinătate. Am fost acceptată pentru un internship la Muzeul Van Gogh din Amsterdam. E visul meu să devin custode acolo, știți că multe dintre reproducerile mele sunt tribute to Van Gogh.

Nu mă așteptam să fiu admisă, așa că nu am nimic pregătit. În trei zile trebuie să trimit toate documentele personale și actele de studiu traduse în olandeză.

Cine mă rezolvă în perioada asta scurtă? Dacă aș merge la un birou de traduceri clasic, din oraș, aș pierde o jumătate de zi pentru un drum la ei. Nici nu știu dacă ar avea traducători din olandeză. Dacă aș apela la o agenție care are și site, aș completa un formular de contact sau aș sta la telefon vreo câteva zeci de minute, pentru a le spune ce doresc. Plus alte câteva minute ca să le trimit documentele, încă o conversație pentru confirmare și tot așa.

La magazinul online de traduceri bifez și răspund la mai multe întrebări cu câteva clickuri: ce, cum, cât, când. În patru minute sunt sunată de un operator, confirm comanda, plătesc, iar ei se apucă de treabă. Au un deadline și-l respectă. Totul e clar de la început.

Scriu acest articol din două motive. Să îți spun că, oricât de irealizabil ar fi un vis, trebuie să faci tot posibilul să ți-l îndeplinești. Trimite cereri, înscrie-te, candidează, luptă! Eu o să ajung să șterg de praf picturile lui Van Gogh, îți dai seama!? În această etapă a vieții mele, în care mă redescopăr prin pictură, este exact ce-mi trebuie!

Al doilea motiv este să îți demonstrez că există soluții pentru fiecare problemă aflată în calea visului tău. Cum ar fi fost dacă nu ar fi existat internetul? Unde aș fi găsit eu o firmă care să-mi ofere traduceri acte personale în olandeză? Poate vrei să pleci la muncă în Croația, China sau India!? Crezi că vorbitorii de hindi sunt la orice colț de stradă? Și nu mă refer la cei care au învățat limba uitându-se la filme făcute la Bollywood, ci la vorbitori nativi, cum sunt colaboratorii firmei Swiss Solutions. Ei oferă traduceri specializate în peste 80 de limbi, din diverse domenii (medicină și farmacie, juridic, economic, inginerie, IT, marketing) și au o echipă formată din peste 3000 de colaboratori la nivel global.

Facilitarea achiziției de traduceri online, fără interacțiune fizică, drumuri inutile și timp pierdut. Asta oferă e-trad.ro. Un ”produs”care ține pasul cu tehnologia și va prinde pe piață.

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: