Cu mâna întinsă către o gorilă

Fiecare om îşi construieşte propriul adevăr în funcţie de informaţiile pe care le are, de modul în care a fost crescut, de cei din jurul lui. Şi-l apără cu disperare pentru că nu vrea ca universul său să se clatine. Apoi, după o călătorie, totul se năruie.

Rachel Hunter este un fost supermodel, fostă soție a lui Rod Stewart, care călătorește în lume pentru a descoperi secretele de frumusețe și longevitate ale altor popoare. Urmăresc emisiunea ei pe TLC, Tour of Beauty, de ani de zile. La început, am perceput-o drept un show ușor, de vară, cu o femeie frumoasă care se alintă în fața camerelor de filmat, în timp ce își pune pe față o mască cu aur de 24 de karate.

Treptat, emisiunile ei s-au schimbat. Ea s-a schimbat. Nu mai caută plante miraculoase pentru a stopa îmbătrânirea sau tehnici de reducere a ridurilor. Caută oameni care să-i ofere lecții de viață. Câteodată dă de animale care fac asta.

20992780_1441442345931681_2107818456787239796_n

Mare diferență, nu? Poza asta, cu gorila care întinde mâinile pentru a fi atinse,  nu are nimic retușat în ea. Este autentică și exprimă puterea călătoriei cu mintea deschisă.  Rachel nu a căutat experiența asta, s-a întâmplat. Nu știa ce o așteaptă când a plecat la drum. În momentul în care atingea degetele gorilei, în cealată parte a rezervației erau  braconieri care tăiau palmele unei gorile ucise, pentru a confecționa scrumiere.

Când mă uit la emisiuni de travel, îmi trece prin cap  că într-o zi voi avea curajul să mă urc în primul avion și să plec încotro oi vedea cu ochii, voi înnopta unde m-o inspira locul, voi mânca doar ca să trăiesc, voi fi doar eu cu mine. Destinatii speciale pentru vacante speciale. Voi experimenta viața la nivel senzorial. M-am gândit de atâtea ori la drumul meu încât că aproape am amintiri despre asta și pot să povestesc deja ce mult mi-a plăcut.

În visele mele călătoresc în Africa de Sud, tărâmul unde te urci într-o masina si îi bați drumurile prăfuite, care nu au văzut în viața lor vreo lingură de asfalt, pentru a da nas în nas cu leul, cu gorila sau cu pașnica zebră. Nu, nu caut senzaţii tari de la o excursie de împuşcat animale pe continentul negru. Vreau să ajung în Parcul National Kruger, care are peste 20.000 km pătrați, și unde viata este sălbatică, neîmblânzită, condusă după regulile selecției naturale. Să văd “the Big Five”, cele 5 mamifere mari: leul, elefantul, bivolul, leopardul, rinocerul, apoi balenele, pinguinii, câinii sălbatici, păsările, cărăbușii.

Îmi doresc să trec și prin rezervatiile private, mai mici, unde proprietarii își cheamă leii și leoparzii pe nume. Să trăiesc experiența unei legături cu un animal sălbatic, dar destul de inteligent încât să facă primul pas către împrietenirea cu oamenii.

Destinatii exotice pentru vacante speciale înseamnă altceva pentru fiecare. Eu visez să bat palma cu o gorilă și să fur o privire de la un leu. Alții vor să bea o cafea pe o coastă care iese din ocean. Îndrăgostiții vor o insulă doar pentru ei.

Alții nu vor să plece nicăieri, ci doar să-i ajute pe alții să-și atingă destinația exotică mult visată, cum sunt cei de la CND Vacante Speciale. Dați-le de lucru! Eu îi provoc să-mi înlesnească prietenia cu o gorilă!

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-19

foto Facebook Rachel Hunter și CND Turism Vacante Speciale

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: