Sunt unii care vând materiale de construcții mai ieftin decât la depozite

-Nu există așa ceva, e păcăleală.

-Sunt contrafăcute.

-Sunt furate.

Aceasta este o conversație de pe un grup dedicat meseriașilor din România. Oameni care se anunță despre reduceri și noutăți în domeniul construcțiilor. Un entuziast altruist împărtășește celorlalți că a descoperit site-ul vindem-ieftin.ro.  Mă interesează și pe mine, deoarece am strâns bănuții pentru a-mi ridica o casă-atelier pentru hobby-uri. Eu cu pictura, fiul cu acvariile, iar tatăl cu tobele. Cunoscuții mi-au zis că, cu banii ăștia, nu-mi fac nici jumătate de casă. Dar eu sunt încăpățânată și vreau să mă apuc.

Revin la conversație. Tipul insistă și spune că a făcut o economie de câteva mii de lei.

-Cu cât ai luat materialul pentru izolații?

-Prețul ți-l fac ei, în funcție de cât comanzi.

-De unde iau ei materiale pentru structura si fundatie?

-De unde ai tu nevoie.

-Tu îți bați joc de noi?

-E un concept, un nou tip de serviciu în România,  Casa de Comenzi. Nu e așa greu și are noimă. Intrați și citiți pe site.

Eu, când aud de un nou concept, devin curioasă. Mai ales dacă e vorba despre unul care m-ar scuti de câteva mii de lei la construcția căsuței mele. Așa că intru pe site, citesc ce trebuie, de mai multe ori și, bingo, pricep care-i treaba.

Conceptul, cum l-am înțeles eu: Vindem mult pentru că vindem ieftin și vindem ieftin pentru că vindem mult

42Unii vor spune că nu poți cumpăra materiale de construcții de pe Internet, de la o firmă care nu e nici producător, nici depozit, nici distribuitor. Dar e ca și cum ai avea un broker în materiale de construcții. Tu îi spui de ce materiale ai nevoie, iar el caută oferte la producători sau importatori. Face asta pentru tine, dar și pentru alte sute de clienți, deci o să ia marfa la un preț mai bun. Oricine știe că, dacă ești client fidel, cumperi mult și constant, ai și discount mare. La acest preț de fabrică (deja redus), adaugă 10% (partea lor) și ai prețul final. Scapi de două comisioane: pentru distribuitor și depozit.

SCHITA-FINAL-1-1024x284

Când încep o colaborare cu o firmă nouă, eu personal am în vedere următoarele criterii: credibilitatea, recomandările și transparența. Prin urmare, facem un pic de muncă de detectiv și aflăm dacă sunt îndeplinite aceste criterii.

Credibilitatea

Casa de comenzi este conceptul unei firme din Râmnicu Sărat, iar pe site sunt toate datele de la Registrul Comerțului. Deci poate fi verificată și reclamată, dacă este cazul. Site-ul este bine realizat, profesionist, cu chat în timp real,  cu spațiu de stocare pentru clipuri video, sfaturi, cataloage, deci o investiție mare. Nu vorbim despre un anunț de mica publicitate sau un site ”de formă”, ci de un site funcțional, muncit și actualizat.

Firma are încheiate parteneriate cu toți producătorii care susțin acest concept și văd potențialul acestei companii. Marfa ajunge direct de la producător acasă la client,  ambalată și livrată în condițiile cele mai bune, cu garanție între 10 și 15 ani.

Cei care au dezvoltat această afacere sunt sinceri și spun că evoluția afacerii le-a depășit și confirmat așteptările, având în primul an (2015) o cifra de afaceri de 37 mil, cu o creștere de 50 %  pe parcursul celorlalți 2 ani și jumătate. Unde vor să ajungă? Nu neapărat să se îmbogățească, ci să convingă cât mai multă lume să facă achizitii de materiale de constructii online.

 Recomandările 

Ce publicitate mai bună decât recenziile video ale clienților mulțumiți? Ei sunt încurajați să filmeze sosirea materialelor și să încarce clipurile, fiind recompensați cu 100 de lei. Așa se face că site-ul este plin de mărturii! Oamenii sunt reali, pot fi contactați, iar din filmări se vede că se fac livrări în toată țara.

filmeaza-descarcarea-transportului-2-1-2431rew-1-1

Mai mult, în secțiunea ”ultimele comenzi” se găsesc exemple de necesare pe care clienții le-au achiziționat deja, astfel încât clientul poate vedea economia pe care ei au făcut-o, față de prețurile din depozite și hypermaket-uri. Prin această metodă, clienții sunt încurajați să trimită necesarul lor de materiale, indiferent care ar fi acesta, iar ei oferă cea mai profitabilă soluție.

Transparența

 Coordonatorul proiectului, Cosmin Răileanu, este o persoană care investește mult timp în promovarea acestui concept, în educarea consumatorului, tocmai pentru a ajuta câți mai mulți oameni să economisească. Dacă vreți mai multe informații, găsiți online interviuri sau emisiuni video cu acest antreprenor.

În casa de comenzi lucrează 17 persoane, pe care îi putem cunoaște, deoarece au pozele și numerele de telefon postate pe site. Firma are trei showroom-uri, la Râmnicu Sărat, la Ploiești și Focșani.

Pagina de Facebook Vindem-Ieftin.ro are 21.445 de urmăritori (sunt very responsive la mesaje), asta înseamnă că tot mai mulți oameni sunt interesați de concept și îl au în vedere pentru o eventuală comandă. Unii urmăresc pagina pentru event-uri, adică lichidări de stocuri sau promoții foarte bune.

Vindem-Ieftin.ro poate fi găsită și pe Instagram, Twitter, Youtube sau Linkedin, unde se postează constant.

 Ce vinde Casa de comenzi?

 Tot ce este necesar pentru construirea sau renovarea casei: de la materiale de structură, amenajări interioare, exterioare cât și instalații electrice, sanitare sau termice, parchet, lambriuri, osb, acoperișuri și izolații, pal melaminat și blaturi, feronerie și accesorii pentru mobilier, precum și toată gama de finisaje. În funcție de nevoile clienților, consultanții recomandă și alte produse care sunt noi sau nu sunt foarte bine cunoscute în piață, dar calitatea este premium. Consilierii propun mai multe soluții, astfel încât clientul are posibilitatea să o aleagă pe cea care este cea mai potrivită pentru el.

 

Avantajele achiziției de materiale de construcții prin Vindem-ieftin.ro

Vindem-ieftin.ro este un concept unic în România: fără stocuri, fără manipulări de marfă și cu transport direct de la producător. “Ieftin” nu înseamnă însă produse slabe calitativ, ci, din contră, produse de calitate cu adaos mic, întrucât nu există cheltuieli asociate, cum se întâmplă în cazul magazinelor obișnuite.

  • Cumperi totul dintr-un singur loc, deci câștigi timp și bani
  • Obții un preț mai bun, deoarece se fac negocieri pentru tine
  • Beneficiezi de consiliere gratuită
  • Marfa se livrează acasă direct de la producător, fără a fi stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori;
  • Nu mai alergi prin depozite, deci îți economisești timpul,  efortul fizic și cheltuielile cu deplasarea

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: