Iarna avem nevoie de oase puternice

Vine iarna, adică îngheț, polei și căzături.  Astfel, mersul şi plimbatul, activităţi aparent simple în restul anului, devin acum o adevărată provocare. Cum ieșim din iarnă fără oase rupte? Cu multă atenție pe unde mergem, încălțări bune și suplimente naturale care ne întăresc oasele.

– Știi cum arată oasele mele? Ca paiele, goale pe dinăuntru.

Asta mi-a spus mama mea, în vârstă de 65 de ani, după ce a făcut o osteodensitometrie. A fost diagnosticată cu osteoporoză. Oasele ei s-au rarefiat, iar din această cauză și-a rupt foarte ușor ambele mâini, iarna trecută, când a căzut și s-a sprijinit pe ele. Se întâmplă des celor cu această afecțiune:  fracturi osoase la traumatisme minime. Tasări vertebrale, fracturi ale mâinii și picioarelor sau, cel mai grav, fracturi ale articulației șoldului. Iată cum arată un os cu o structură rarefiată și care se poate rupe ușor (sursa google):

F

Osteo Power conține patru plante: coada calului, sâmburi de struguri, cătină și urzică. Produsul este recomandat nu numai pentru menținerea sănătății oaselor, ci și a dinților, părului, unghiilor și pielii. Mineralele din plante, prin absorbția și depunerea lor în oase, susțin procesul natural de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor, după traumatisme sau efort fizic prelungit. De asemenea, ajută la formarea normală a colagenului, susținerea activității normale a inimii, a presiunii sanguine, a procesului de coagulare, a contracției musculare și a funcționării normale a sistemelor nervos și imunitar.

Osteo Power se prezintă sub formă de flacon cu 50 sau 100 tablete, iar pentru eficacitate se recomandă să fie luat  pe o perioadă de minimum o lună, optim 3-6 luni. Se recomandă pentru pregătirea lunilor de iarnă, când trebuie să ne ținem bine pe picioare pe gheață și zăpadă.

Eu iau acest supliment de câteva zile și știu că va avea efectul dorit. De ce sunt atât de încrezătoare? Pentru că produsele Ayurmed chiar funcționează și spun asta din experiență mea cu Ayurveda, medicina indiană bazată pe plante, știinta de vindecare a omului provenită din India, ce are ca scop echilibrul care trebuie să existe între trup, suflet, spirit și lumea înconjurătoare.

Plantele din Osteo Power nu sunt niște plante ciudate, ele sunt cunoscute românilor. Ce este diferit la medicina tradițională indiană este modul în care sunt extrase mineralele și vitaminele din ele. Aceste mici tablete sunt de fapt concentrate de coada calului, urzică, struguri și cătină.

coada-calului 590 1Coada calului are o compoziție bogată în minerale, cele mai importante fiind siliciu, aluminiu, mangan, potasiu și calciu.  Siliciul este esential pentru dezvoltarea scheletului și mineralizare și are efecte benefice asupra asimilării fosforului.

 

186945021Samburele de strugure contine un complex de substante (bioflavonoide) care asigură nutriția tesuturilor, prin îmbunătățirea circulaței și oxigenarea acestora. Borul, un mineral ce se găsește în struguri, mentine nivelul de estrogen în sânge ce previne pierderile de calciu și deteriorarea oaselor.

catina-jpg-main1Cătina contine cea mai mare cantitate de vitamine (A, C, E) si minerale (calciu, magneziu, seleniu), cu ajutorul cărora contribuie la vitaminizarea și mineralizarea organismului. Mai conține acizi grasi polinesaturati, care participă la menținerea capacității de autoapărare a organismului împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ.

20150219175840Urzica a fost folosită de secole de om pentru a vindeca și sustine sănătatea. Este o sursă excelentă de clorofila, beta-caroten, minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, crom, potasiu siliciu, bor, seleniu si mangan), vitaminele B (riboflavina, tiamina, niacina), clorofila , vitamine A, D, E, si K, proteine. Urzica este o plantă care, datorita compozitiei complexe, mentine oasele flexibile și puternice, păr, unghii și piele frumoase, mușchi și inima sănătoasă și crește capacitatea creierului de concentrare și memorare. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina K ajută la oprirea sângerărilor uterine și favorizează metabolismul calciului.

 

Nu e de glumă cu osteoporoza. Tesutul osos este un țesut viu, în care are loc permanent atât depunere de os, cât și pierdere de os. Dupa 35 de ani, pierderea de os depășește depunerea. Când acest proces este accelerat, oasele devin tot mai fragile, iar structura lor se aseamănă cu a unui burete cu găuri mari în interior. Osteoporoza este supranumită si “hoțul tăcut“, pentru că poate slăbi oasele timp de ani de zile, fără să fie detectată. De aceea, indiferent de vârstă, dacă aveți rude care au această boală, vă sfătuiesc să consultați medicul, pentru a detecta boala cât mai devreme și să urmați recomandările.

Iar pentru această iarnă, vă recomand să vă cumpărați niște bocanci sănătoși, să vă înarmați cu calm și răbdare și să adoptați mersul pinguinului. Să vă hidratați și să aveți un regim de viață sănătos, care include și suplimente naturale care ajută organismul în aceste condiții vitrege!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: