Când spun Poiana Brașov, mă gândesc la:

La un munte de răbdare

Pe un DN1 blocat de schiori, care nu știu cum să ajungă mai repede în Poiană, pentru o tură pe Postăvarul. Ai un ochi pe trafic și unul pe starea vremii, un picior pe accelerație și unul pe ambreiaj, așteptând semnalul polițistului din intersecție. Speri că vei vedea pârtia și că nu vei avea ghinionul să fii întors din drum, fiindcă stațiunea e prea plină. Să fii printre norocoșii care vor încălța big foot–urile,  schiurile alea mici, un pic mai lungi decât clăparii. Sunt ușor de manevrat, poți să sari cu ele și să faci rotații mai ușor decât cu schiurile.

La o șampanie cu priveliște

Savurată la Hotel Royal Poiana Brasov, un loc pe care l-am descoperit la o conferință. Nu știu ce au gândit gazdele, de ne-au trimis o șampanie în cameră, e posibil să fi fost entuziasmul nostru legat de priveliștea de la mansardă: ”s-o beți pe terasă”, de unde se vedea telecabina. Dimineața, ne-am băut cafeaua cu vedere la pădure.

Hotelul a fost construit în locul unei vile, unde o stânca a fost înlăturată cu dinamita. Exact pentru asta caută turiștii cazare în Poiană, pentru sălbăticia muntelui, respirată chiar din camera de hotel.

Nu te-ai gândi că în acest hotel cochet poți găsi camere atât de mari. Trebuie să mergi aici, dacă vrei o vacanță reușită cu copiii. Hotelul Royal are 11 apartamente,  8 camere triple, 8 duble matrimoniale, o cameră twin și o cameră twin superior.

Au multe soluții anti plictiseală: saună, bar, biliard, darts, fotbal de masă, internet gratis (semnal bun, deși suntem practic, în pădure) un spațiu de joacă pentru copii, sigur și dotat. Hotelul a fost renovat recent și are o sală de conferințe cu 180 locuri pentru turismul de afaceri.

Mi-a plăcut micul dejun variat,  cu produse locale. Da, la Royal servesc mâncare de la ferma proprie. Lapte proaspăt de capră și omletă din ouă de casă, preparată pe loc. Avem nevoie de proteine, după ce venim de la zăpadă.

La părtii pentru toată lumea

Adică și pentru copiii de șapte ani, care merg ca pinguinii, în șir indian, în urma monitorului de schi. Daca vrei să înveți, un loc excelent este pe pârtia Bradu, lângă locul de unde pleacă telecabina, iar Drumul Roșu este un traseu ce coboară muntele șerpuind prin pădure.

Poți să te plimbi cu ATV–ul ori cu snowmobilul, să urci, să faci drumeții sau poate vrei doar să faci un om de zăpadă care să îți amintească de zilele copilăriei.

Țin minte senzația din timpul plimbării cu telecabina. Când trece printre stâlpi, pocnesc urechile, simți furnicături în corp. E un fior care vine de mână cu golul din stomac. În vârf, pe unde e zăpada nebătută, se văd snowboarderi. Ei sunt zeii pârtiei, care coboară prin powder (zăpadă mare). Măcar pentru a-i privi pe alții și tot sunt fericită când ajung în Poiana Brașov. Chiar dacă nu curge din cer zăpadă, curge din tunuri.

La zăpada din noiembrie

Dar până atunci Hotelul Royal are o ofertă pentru perioada 27- 29 octombrie, când va da o petrecere tematică de Halloween – cu DJ, mâncare specifică și băuturi în regim open-bar. Chiar dacă nu ninge, poți face drumeții în zonă. Poiana Brașov este străbătută de atâtea poteci marcate, iar stațiunea este atât de verde și odihnitoare încât trebuie să îți faci timp să o vezi și în haina ei de toamnă. Te poți bucura de agrementul oferit de hotel sau personalul te va îndruma și către alte modalități de a petrece timpul: meciuri de tenis, călărie, plimbare cu barca sau hidrobicicleta,  minigolf.

În noiembrie, pentru care se anunță temperaturi cu minus, vor fi pornite instalațiile de înzăpezire a domeniului schiabil, care durează între cinci și 7 zile. Va începe sezonul de schi, iar la Royal veți avea din nou oferte pentru care puteți face rezervare, pentru 1 Decembrie, Crăciun și Revelion.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov a fost extins și modernizat în urmă cu cinci ani. Pârtiile au o lungime de 24 de km și se întind pe o suprafață de 85 de hectare. Cele mai aglomerate pârtii din stațiune sunt Bradul, Lupului, Drumul Roșu și Sulinar. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are și nocturnă.

Probabil că nu trebuia să vă spun toate astea ca să vă conving să mergeți în Poiana Brașov. Dar trebuia să vă spun despre hotelul găsit de mine – Royal – un loc superb și discret, care merită descoperit!

 Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017
sursa poze www.hotel-royal.ro/
sursa informatii poiana-brasov.info/

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Când spun Poiana Brașov, mă gândesc la:

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: