Ce dotări ar trebui să aibă o clinică stomatologică modernă

Sunt mulți medici stomatologi buni în România. Ei trebuie să învețe continuu, pentru a ține pasul cu tehnologia și tehnicile actuale. Merg la conferințe, seminarii , expoziții și schimburi de experiență în străinătate. Apoi vin acasă și aplică pe pacienții lor noile proceduri.

Dar, oricât de mult ai vrea să evoluezi în stomatologie, nu poți face asta fără investiții în aparatură. Un singur medic nu poate suporta financiar dotarea ultraperformantă a cabinetului, dar se poate alătura unei echipe dintr-o clinică stomatologică.

Un bun exemplu pentru cum se poate face performanță în stomatologie este clinica Crystal Dental Clinic, unde lucrează 50 de profesioniști. În sediul propriu din str. Olteni nr. 10, sector 3 București, există 10 cabinete modern amenajate, pentru diferite specialități: chirurgie, implantologie, endodonţie, protetică, estetică dentară şi facială, ortodonţie, stomatologie pediatrică, profilaxie şi prevenţie dentară, precum și o cameră de sterilizare, sală de curs şi spaţii destinate administraţiei.

În această clinică totul se desfășoară la standarde înalte de calitate, pornind de la sterilizare, sedare, tratare, prevenție, imagistică, amprentare, albire sau cosmetizare și asta datorită aparaturii performante. Vă prezint câteva dintre noile tehnologice folosite la Crystal Dental Clinic.

Tehnologia PRGF  – pentru a vindeca zona pe care s-a intervenit chirurgical.

16830818_1212611975524124_5518300992249453421_n

O vindecare mai rapidă în urma implantului dentar? Da, cu ajutorul tehnologiei PRGF- Endoret! Aceasta accelerează procesul de regenerare, reduce inflamaţia, riscul de infecţie şi diminuează durerea postoperatorie.

Când avem o rană, corpul eliberează proteine pentru vindecarea acesteia. Tehnologia PRGF-Endoret folosește exact acest principiu. Medicul dentist recoltează pacientului o mica mostră de sânge, după care, cu ajutorul unui dispozitiv numit centrifugă și utilizând exclusiv proteinele din sângele pacientului, se formează amestecul care accelerează procesul de vindecare a țesuturilor.

Centrifuga funcționează 8 minute, cu peste 1000 turații/ minut și izolează hematiile de plasmă. Plasma este introdusă apoi într-un cuptor special și este transformată într-o pastă cu proprietăți de regenerare, care este aplicată apoi în zona unde trebuie să se regenereze tesutul. Organismul va produce singur osul pe care va fi fixat implantul.


Tehnica de inhalosedare

16487147_1200408353411153_458706020443529755_oSe folosește pentru confortul pacientului. Graţie tehnologiei avansate de inhalosedare, în care se utilizează un amestec de gaze cu efect sedativ şi uşor analgezic, stresul şi anxietatea sunt complet înlăturate, pacientul beneficiind astfel de o experienţă relaxantă, fără durere. La Crystal Dental Clinic această procedură se folosește în special în cazul copiilor, dar și pentru adulți, la cerere. Procedeul de inhalosedare este foarte sigur. Spre deosebire de alte metode de sedare, în cazul folosirii protoxidului de azot, pacientul nu are niciun fel de reacţii adverse în timpul tratamentului sau după, el putând să-și continue activităţile zilnice imediat.

Microscopul dentar

17157699_1224026754382646_2971990167511182098_o

Plombe dentare invizibile? Da, cu ajutorul microscopului dentar. Pentru o precizie remarcabilă şi rezultate eficiente, clinica a achizionat trei microscoape dentare ulyraperformante: Zeiss, Flexion-CJ Optik şi Global G6.

Microscopul dentar permite accesul la cele mai fine detalii, garantează diagnosticarea precisă și un tratament optim ulterior. Microscopul este folosit la implanturi, tratamente de canal, afecțiuni paradontale, infecții la nivelul rădăcinilor, chisturi, granuloame, perforații, adică unde este nevoie de precizie și acuratețe.  Acesta oferă vizibilitate sporită a detaliilor ce adesea nu pot fi sesizate cu ochiul liber.

Aparate performante pentru sterilizare

dac-universalClinica deține 3 autoclave pentru sterilizare produse de compania Sirona, cel mai renumit fabricant în acest domeniu, pe plan mondial. Acestea permit curățare, ungere, dezinfecție și sterilizare într-un singur ciclu. Aparatul sterilizează turbinele și piesele pentru detartraj în conformitate cu normele sanitare în domeniu.

Igiena este foarte importantă în această clinică. Pe lângă aceste autoclave de ultimă generație, se are în vedere ca instrumentarul steril să fie păstrat în pungi speciale de unică folosinţă depozitate în dulapuri etanse. Consumabilele sunt de unică folosință: bavete, pahare, ace, mănuşi, măşti, aspiratoare bucale, etc. Personalul medical  se specializează periodic în cele mai noi metode de sterilizare și de prevenire a contaminării cu infecții.

Laserul dentar

primeart_1721Utilizat în numeroase tratamente stomatologice, laserul dentar oferă multiple avantaje: asigură o precizie deosebită şi o vindecare rapidă, nu necesită anestezie şi reduce semnificativ sângerarea din timpul intervenţiilor. Laserul ajută medicul să execute unele proceduri pe care nu le poate realiza cu ajutorul instrumentelor tradiţionale.

Laserul poate juca rolul de detector de carii incipiente și poate ajuta la curăţarea dentinei infectate. Deoarece laserele emit un fascicul puternic de energie, acesta poate steriliza bacteriile rămase în interiorul cariilor, scăzând astfel posibilitatea apariţiei cariilor secundare. De asemenea, laserul este folosit pentru a sigila canaliculele dentinare, care sunt de multe ori responsabile pentru creşterea sensibilităţii dintelui la cald sau rece.

Lampa de albire ZOOM WhiteSpeed LED

14212031_1049311345187522_1458942384347134386_n

Într-o ședință de 45 de minute îți poți albi dinții cu până la 10 nuanțe, smalțul fiind protejat. Acest lucru se datorează  tehnologiei de ultimă generaţie pe care o utilizează medicii de la Crystal Dental Clinic: lampa de albire cu lumină rece. Spre deosebire de alte sisteme de albire, Philips Zoom WhiteSpeed ​​are setări de intensitate reglabile şi poate fi personalizat pentru a elimina sensibilitatea şi a maximiza astfel confortul pacientului.

Tratamentul de canal cu micromotoare endodontice

241Pentru „scoaterea nervului”, canalele dentare necesită o lărgire optimă în vederea unei obturații de canal corespunzătoare. Aici ne vine în ajutor endodontia modernă, care are la bază utilizarea unor micromotoare endodontice (sistem rotativ) cu turație și putere controlată prin acționarea unor ace din nichel titan.

Astfel se poate obtine lărgirea canalelor mai repede comparativ cu varianta manuală, cea cu instrumente. Pacientul primeste astfel un tratament de o calitate superioară și într-un timp mai scurt, cu mai putin efort.

Tehnologia CAD/CAM

16142335_1185998851518770_7609739904933894349_nAceastă tehnologie se folosește în special în estetica dentară. Sistemul CAD/CAM permite realizarea unor piese protetice care se încadrează în cerințele medicului și pacientului, fiind excelente atât din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere al timpului foarte scurt necesar realizării unei restaurări .

Sistemul CAD/CAM este alcătuit dintr-un scanner, un computer cu un soft de imagine 3D și o unitate de frezare cu freze diamantate, rapide și precise care transformă datele procesate în produs finit. Avantajele folosirii acestei tehnologii sunt: lucrările integral ceramice sunt realizate într-o singură ședință, nu mai este necesară purtarea unor lucrări provizorii care se pot deteriora rapid, iar materialul folosit pentru restaurări este 100% biocompatibil – ceramică dentară, astfel nu apar alergii.

E posibil să considerați aceste amănunte prea tehnice și greu de înțeles. Ce trebuie să reținem este că toate aceste tehnologii au scopul de a rezolva problemele dentare ale pacienților într-un timp scurt, fără disconfort și la cea mai bună calitate. În afara aparaturii de ultimă generație, la Crystal Dental Clinic este o atmosferă calduroasă și relaxantă. Membrii echipei sunt politicoși și empatici, iar medicii au diferite specializări în America și Occident.

Evitarea durerii este o autoexigență profesională la cabinetul Crystal Dental Clinic și pentru acest motiv se fac atâtea investiții. De asta se duc la specializări oamenii care lucrează acolo și ne scutesc pe noi să mergem în străinătate pentru tratamente stomatologice de calitate. Din contră, clinica este căutată de străini, care-și rezolvă problemele dentare cu bani mai puțini și într-un timp mai scurt.

Citiți și părerea mea despre cum ar trebui să fie dentistul perfect: ce astept de la dentistul meu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: