Un pic de Cioran

„Iubirea e un sentiment cu totul anormal, de vreme ce e însoțit de toate stările tulburi ce caracterizează de obicei o minte deranjată: angoasă, disperare, neîncredere morbidă, străfulgerări de fericire, egoism împins până la ferocitate etc. E fericirea unui turbat.

Nu există nimic mai nesuferit decât o femeie ce cunoaște un lucru în profunzime , studiază o problemă, arată competență în materii vagi precum literatura sau arta. Dacă vrea să-și păstreze farmecul, femeia trebuie doar să cunoască superficial ori să intuiască; de îndată ce ș t i e nu mai seduce.
La fel, nimic mai iritant decât un poet care aprofundează, care insistă, care vrea să e p u i z e z e o temă sau un subiect. Dacă vrea să rămână v i u, trebuie dimpotrivă să arunce o privire u n i c ă. Indiferent de subiect, el trebuie să iscodească, nu să aprofundeze. Doar poeții care și-au pierdut inspirația întorc pe toate fețele același motiv, doar ei vor să fie specialiști într-un sector sau altul. A b a n d o n u l e , dintre toate, lucrul cel mai greu de păstrat”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: