Trecerea prin strungă

Din când în când, câte o poartă deschisă, aparent către niciunde, în mijlocul drumului pe care credeai că mergi, ar trebui să fie un semn suficient de clar că e cazul să-ți reevaluezi țintele, direcția de mers, pașii.

Acestor momente de viață, un prieten le găsise un corespondent extraordinar, în mersul de mii de ani al ciobănitului printre obcini: trecerea prin strungă.

N-ai cum să nu mergi mai departe, explica el. Mai întâi, fiindcă te uiți și vezi că ești în colb, iar iarba verde e dincolo de gardul țarcului; apoi, că te uiți și vezi că aici chiar ți-ai gătat treaba…

Viața își face rolul și te-mpinge în strungă. Înseamnă că ești pregătit să treci în etapa următoare, oricât ți s-ar părea de comod să nu o faci. Copilăria nu e nesfârșită, într-o bună zi uiți ursulețul de pluș pe un scăunel și pășești spre adolescență. Nici asta nu durează veșnic, vine vremea să devii adult. Ziua când și asta se termină și te faci senior nu-i nici ea departe. Ai în față partea cealaltă a dealului, iar drumul de până acum, tot către culmi, începe să te ducă spre vale. Normal, n-ai crezut că ți se va întâmpla așa ceva!…

Ideea e asta, că la trecerea dintr-o etapă în următoarea, cu cât te opui mai puțin și-ți asumi mai din plin “misiunea”, cu atât mai suportabilă ți se va părea schimbarea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: