Aș vrea ca primul meu joc de airsoft să fie la un team building

Aceasta este o scrisoare deschisă șefului meu, un bărbat de 40 de ani, deschis la minte, care organizează des team building-uri. În rândurile următoare voi încerca să-l conving să organizeze un joc de airsoft pentru angajații din firmă.

”Ne ceri mereu să venim cu idei care să crească productivitatea. Vrei să fim o echipă și ne încurajezi să socializăm. Ne-ai dus în excursii, la off road, la maraton, ne-am cățărat pe munți, am gătit împreună, am cântat sub bradul de Crăciun. Ar fi timpul să încercăm și altceva, să trecem la un alt nivel!

Îți propun ca următorul team building să includă și un joc de airsoft. Și cum ne-ai învățat că orice propunere trebuie să fie însoțită de un plan detaliat de punere în aplicare,  îți prezint proiectul airsoft, într-o formă succintă. După ce îl vei citi, sper să fii de acord cu mine că merită să încercăm. 

Obiectiv

Airsoft este un joc care stimulează  participanții să-ți depășească limitele fizice și psihice, să lucreze în echipă, să comunice eficient și concentrat pe rezultat. Gândire, strategie și fair-play. Consider că astfel poți vedea și alte abilități ale angajaților tăi, care pot fi folosite pentru a extinde afacerea.

Descrierea jocului

Airsoft este un joc cu tentă militară, care simulează o secvență de război și unde se folosesc replici ale armelor adevărate (pistoale, mitraliere) care trag cu bile mici din plastic. Este un joc perfect legal în România, destinat celor peste 18 ani și doar în spații private, special amenajate și semnalizate. Jocul are reguli clare, iar jucătorii sunt instruiți înainte privind normele de siguranță. Participanții au parte de mișcare, socializare și satisfacții pe termen scurt și mediu, prin câștigarea ”războaielor”.

Resurse financiare

Jucătorii au nevoie de replici de arme, muniție, echipamente de protecție pentru ochi, cap și corp. Vor fi achiziționate următoarele produse: ochelari de protecție, jachete, veste tactice, mănuși, căști, cotiere, genunchiere și bocanci special proiectate pentru jocurile de airsoft. Acestea pot fi găsite, într-o mare varietate și la prețuri accesibile, pe site-ul airsoft6.ro. Pentru a obține o estimare a cheltuielilor de început, administratorii site-ului oferă consultanță pe live chat sau telefonic. Pe parcurs, dacă jucătorii vor să se perfecționeze în joc, vor fi achiziționate și alte accesorii. Toate produsele sunt reutilizabile (în afara muniției) și ele vor fi folosite și la alte jocuri, acestea beneficiind de termene de garanție, conform legii. 

Resurse umane

Jocul poate fi jucat atât de bărbați cât și de femei, singura condiție este să aibă peste 18 ani și mult curaj. Pot participa toți angajații firmei, de la director până la contabil, IT-iști, editori , pe ”câmpul de luptă” aceștia fiind simpli soldați care au același scop, să câștige războiul. Se poate juca pe echipe sau individual, țintele fiind ”capturarea steagului”, ”plasarea bombei”, ”luarea de ostatici” sau multe alte  scenarii de joc, care pot fi adaptate la profilul firmei. Nici măcar nu e necesară o condiție fizică excelentă, ci dorința de a face parte din echipă, de a-ți aduce partea de contribuție. 

Locul de desfășurare

Airsoft se poate juca doar în spații private , special amenajate. În zona Bucureștiului există multe astfel de zone, în păduri, foste fabrici sau clădiri abandonate. Spațiul trebuie închiriat 4-5 ore, pe timp de noapte sau zi. Deplasarea se poate face organizat, cu un microbuz închiriat de firmă sau cu mașinile personale.

Norme de siguranță

Armele folosite în jocul de-a războiul nu sunt adevărate, ci sunt replici, un fel de jucării pentru adulți, care imită ca formă și aspect armele reale. Replicile trag cu bile de plastic, care sunt limitate la 220 m/s, riscurile de rănire fiind minime. Înainte de a începe jocul, participanții vor fi instruiți privind protecția personală și a celorlalți. Toți vor purta echipamente speciale, pentru a proteja ochii, fața și corpul. Acest joc se bazează în primul rând pe fair play, deoarece bilele nu lasă urme vizibile. În momentul impactului cu adversarul, acesta trebuie să confirme pentru ca lovitura să fie validă. Neînțelegerile de natură lovit-ratat trebuie rezolvate civilizat și cu cât mai puțin deranj față de coechipieri. Iar instigarea la violența verbală și fizică pe terenul de joacă este strict interzisă. 

În prealabil, colegii mei vor primi link-uri cu materiale video puse la dispoziție de airsoft6, pe care să le urmărească, pentru a evita accidentările nedorite.

Concluzie

Așa îmi imaginez eu că va fi primul meu joc de airsoft: cu colegii din firmă. Mulți dintre ei îmi sunt și prieteni, iar cei care nu sunt îmi pot deveni, după această experiență. Consider că acest joc ne va face să descoperim oamenii de lângă noi, modul în care se poartă în situații excepționale. Nu va fi numai adrenalină și mișcare, ci fair play, lucru în echipă, competiție, respect și prietenie”.

Aceasta este scrisoarea deschisă adresată șefului meu, de fapt tuturor șefilor de firme din țara asta, care doresc să le ofere angajaților experiențe inedite. Facem parte din grupuri, mai mult sau mai putin funcționale. În mediile profesionale, deseori, te simți ,,aruncat” într-un grup de oameni sau altul, alături de care ești nevoit să lucrezi și să obții rezultate. 
Toți managerii de succes știu ca pentru ca un proiect să-și atingă obiectivele, este necesar să se țină cont de dinamica grupului. Un team building care să includă și un joc de airsoft poate fi soluția pentru deblocarea unor situații sau chiar să dea un restart al activității firmei. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: