Uleiul de argan- aliatul dumneavoastra in ingrijirea parului

Toate doamnele si domnisoarele vor sa aiba un par sanatos, frumos si cat mai bogat. Insa vopsirea parului folosirea frecventa a placii de par sau a ondulatorului, conditiile meteo nefavorabile sau soarele prea puternic, precum si anumite probleme medicale duc, in timp, la degradarea firelor de par, la subtierea acestora si chiar la caderea parului. Pentru a contracara efectele negative ale factorilor enuntati anteriori, este necesar sa se acorde o atentie sporita atunci cand vine vorba de ingrijirea parului.

Din fericire, natura ne pune la dispozitie foarte multe remedii pe care le putem folosi ca tratamante impotriva caderii parului sau pentru ingrijirea unui par degradat. Unul dintre aliatii cei mai puternici ai nostri in ingrijirea parului este uleiul de argan. Puteti sa folositi uleiul de argan ca atare (se gaseste in magazinele cu produse naturiste) sau puteti opta pentru produse cosmetice care au ca ingredient activ uleiul de argan.

Beneficiile aduse de folosirea uleiului de argan in ingrijirea parului sunt multiple, deoarece acesta patrunde in profunzimea firului de par si il hraneste de la radacina pana la varf, facandu-l sa-si recapete elasticitatea naturala si imbunatatindu-i aspectul. Datorita substantelor nutritive (uleiul de argan are un continut bogat de acizi  grasi nesaturati, omega-3 si omega-9), cat si a vitaminelor pe care le contine, uleiul de argan nu doar hraneste firele de par, dar le si hidrateaza, astfel ca parul nu va mai fi uscat si fragil, ci isi va recapata sanatatea. Antioxidantii naturali care se regasesc in uleiul de argan ajuta la protejarea firelor de par, dar si la intarirea rezistentei acestuia. De asemenea, uleiul de argan este foarte eficient atunci cand va confruntati cu electrizarea sau incurcarea parului; daca aplicati ulei de argan pe lungimea firului de par si pe varfurile despicate, acestea se vor descurca rapid si nu se vor mai electriza, parul devenind usor de pieptanat si coafat. Am amintit anterior ca in uleiul de argan se regasesc vitamine; cea mai eficienta vitamina pentru ingrijirea parului, indiferent de tipul acestuia, este vitamina E, care protejeaza parul de radicalii liberi si ajuta la repararea si regenerarea podoabei capilare.

Chiar daca aplicati pe par ulei de argan ca atare, acesta nu ingrasa parul, nu lasa urme de grasime, ci hidrateaza, hraneste si repara firele de par, dandu-le un aspect sanatos, matasos si stralucitor.

Puteti opta pentru un tratament cu ulei de argan indiferent de natura problemelor pe care o aveti cu parul: fire uscate si despicate la varf, caderea parului, electrizarea sau incurcarea firelor de par, aspect tern si lipsit de stralucire, par aspru si uscat datorita folosirii placii pentru indreptarea parului, par fragil si casant, etc. Din acest motiv uleiul de argan este recomandat si de catre hair- stilisti, deoarece uleiul de argan este solutia completa si perfecta de tratament a parului afectat de factorii agresivi de mediu si coafarea excesiva. Insa puteti folosi uleiul de argan chiar daca nu aveti probleme efective cu parul. Introducand uleiul de argan in rutina dumneavoastra de ingrijire a podoabei capilare ii veti asigura parului dumneavoastra atat sanatatea, cat si un aspect frumos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: