Vara se schimbă centralele termice

Nu merge ca la frigidere, mașini de spălat sau aspiratoare, pe care poți să le folosești până crapă, până în momentul în care nu mai pot fi resuscitate și nu mai funcționează deloc, nici peticite, nici gâdilate de meseriași. Nu. La centrale termice există reguli clare: ele trebuie instalate, utilizate si verificate în conformitate cu prevederile legale, iar potrivit unor directive europene,  posesorii de centrale termice sunt obligati să schimbe centrala  termică la fiecare 10 ani.

În acest moment, toate persoanele fizice sau juridice interesate sa instaleze o centrală termică sunt obligate sa achiziționeze  doar  centrale termice în condensare. Este o directivă dată la nivel european, intrată în vigoare în luna septembrie 2015 și care urmărește reducerea poluării, o substanțială micșorare a consumului de combustibil folosit pentru producerea căldurii și a apei calde.   

Dacă aveți de gând să schimbați centrala termică anul acesta, fie pentru că a trecut de 10 ani, fie pentru că vreți neapărat una în condensare, atunci trebuie să știți că vara este un moment prielnic. Firmele care montează și se ocupă de instalații sunt mai libere, au prețuri mai mici (nefiind atât de aglomerate) și au chiar promoții la mai multe produse. Pe lângă centrală, trebuie să luați si multe alte accesorii, țevi, cosuri evacuare centrala termica, cabluri, coturi, garnituri, kituri de evacuare și multe alte componente importante în montarea unei centrale.

10336780_288927334612980_3784805011969604350_n

Producătorii spun că centralele termice cu condensare permit o economie de până până la 20% la consumul de gaz. Acest tip de centrale reutilizează o parte din căldura existentă în gazele arse și o reintroduc în sistem, aducând economii de 15 – 20% pe partea de consum. Dacă vom avea centrală cu condensare, iar factura la gaz într-o lună este de aproximativ 250 de lei, vom putea economisi aproximativ 50 de lei.

Montajul cetralei trebuie făcut doar cu firme autorizate, care trebuie să dea și avizul de punere în funcțiune. Aceeași firmă va răspunde pe o durată de 2 ani de centrală. Apoi, trebuie făcut ISCIR-ul, revizia tehnică periodică, care să ateste că respectiva centrală este în perfectă stare. Procedura se repetă din 2 în 2 ani, iar actele trebuie păstrate și arătate organelor abilitate să efectueze controale.

10375033_287642968074750_5758455694065976542_nPentru că este un produs de folosință îndelungată, trebuie să ai garanție la produsele cumpărate. Nu numai la centrala propriu zisă, ci și la accesoriile și  la produsele specifice instalatiior termice si sanitare.

În decursul celor 9 ani de existență, Expert Instal Group si-a diversificat gama de produse, a largit plaja de clienti si, de asemenea, a crescut de la o societate mica la o firma cu o cifra de afaceri mare, în care poți să ai încredere că respectă toate normele pieței.

Ei pot fi contactați online, iar personalul calificat cele mai bune sfaturi in alegerea produselor. Angajatii au beneficiat de traininguri oferite de catre producatori in tara si in strainatate. Pe langa sfaturile profesioniste, se oferă clienților, atat persoane fizice cat si juridice, posibilitatea transportului marfii la destinatie, indiferent de cantitatea achizitionata, devenind astfel o firma serioasa, ce poate sa acopere toate nevoile unui client.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: