Sisteme de avertizare si accesorii de semnalizare pentru camioane

Pentru o siguranta optima la volan, in timpul circulatiei pe carosabil, este obligatoriu, conform regulilor rutiere in vigoare, ca orice autocamion sa fie dotat corespunzator cu accesorii auto de semnalizare si avertizare. In acest camp intalnim accesorii precum lampi de semnalizare/marcaj si de gabarit pentru camioane.

Daca sunteti interesat de achizitia unor lampi camioane (este important sa cunoasteti rolul lampii de gabarit. Lampile de gabarit, care se ocupa de avertizarea si semnalizarea gabaritului unui autovehicul, sunt in general pozitionate pe lateral sau in spate, in asa maniera incat lumina de culoare alba va fi orientata in directia de mers, in timp ce lumina de culoare rosie vizeaza orientarea spre spate. Acest accesoriu este util si pentru directia de mers, nu doar pentru latimea camionului.

In timpul mersului, camioanele efectueaza diferite manevre, care trebuie neaparat sa fie semnalizate, pentru a preveni accidentele rutiere sau alte probleme pe carosabil. Astfel, daca privim design-ul unei lampi de semnalizare, vom constata ca aceasta include niste casute colorate variat, fiecarei culori corespunzandu-i o anumita manevra. Astfel, in caz de franare, se activeaza casuta rosie, pentru semnalizare laterala- galben intermitent, iar in situatii de avarie – rosu intermitent.

Produsele reflectorizante reprezinta dispozitive de avertizare, fiind de regula folosite in partea din spate a unui autovehicul pentru a realiza o semnalizare ingenioasa, bazandu-se pe procesul de reflexie a luminii. Printre dispozitivele fluorescente reflectorizante obligatorii pentru dotarea vehiculelor mari, se numara placa reflectorizanta camioane . Placutele reflectorizante pentru autocamioane sunt eficiente pentru a mari vizibilitatea pe sosea pe durata noptii. De asemenea, aceste placute nu trebuie sa lipseasca din echipamentul unei semiremorci sau remorci, fiind amplasate tot in partea din spate, pentru a asigura vizibilitatea vehiculelor noaptea. Diferenta consta in desenul care include un patrat de culoare galbena si chenar rosu.

Daca detineti un vehicul de dimensiune mare, va recomandam sa nu neglijati echiparea acestuia cu benzi si placute reflectorizante, lampi spate si stop, becuri auto, lampi de marcaj si gabarit, pentru a putea fi usor remarcat in trafic si a evita accidentele rutiere nedorite!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: