Telefoanele mobile – de la obiecte pur functionale pana la accesorii estetice

Telefoanele portabile nu mai reprezinta de multa vreme doar simple modalitati care faciliteaza interactiunea si comunicarea la distanta, oamenii incetand sa fie atrasi de telefoanele banale din trecut. Dorim tot mai mult, ne asteptam ca ele sa functioneze perfect, dar si sa aiba un aspect cat mai placut ochiului. Primul criteriu, legat de modul de functionare, nu permite controverse majore, in schimb design-ul este un lucru subiectiv, fiind determinat de preferintele utilizatorilor. De exemplu, nu putini sunt cei care considera ca degeba un telefon mobil este inzestrat cu o tehnologie avansata, de ultima ora, atata timp cat nu le convine cum arata respectivul device. In orice caz, nimeni nu va achizitiona un gadget doar fiindca acesta are un design atragator, dar nu intruneste standardele tehnice necesare pentru a oferi o calitate optima a convorbirilor telefonice, nu realizeaza usor conexiunea la internet etc.

Creatorii de telefoane mobile s-au orientat in ultima vreme inspre conceperea unor smartphone-uri, asa-numitele “telefoane inteligente” si spre perfectionarea unor i-phone-uri super evoluate. Ei au venit cu idei ingenioase, precum dezvoltarea unor casti bluetooth incorporate, tastaturi mai simplu de folosit, touch screen-uri eficiente, dar si un aspect cat mai modern, cu margini usor rotunjite, dimensiuni mai reduse etc. In acelasi timp, s-au inventat si solutii pentru protejarea telefoanelor de ultima generatie. Astfel, oricine isi poate achizitiona o folie cu protectie anti-amprenta pentru ecran, huse simple sau cu clapeta, tocuri din piele naturala sau ecologica, carcase de protectie cu silicon pe diverse culori etc. Toate aceste accesorii telefoane mobile  se gasesc intr-o mare diversitate pe piata. Dezavantajul este ca, daca nu te pricepi, poti investi in accesorii care doar arata super bine, dar nu sunt de calitate.

Un studiu recent realizat in Uniunea Europeana, arata care sunt asteptarile clientilor de telefonie mobila. In primul rand, rezultatele finale au indicat ca persoanele de sex feminin sunt mai predispuse sa cheltuie mai multi bani pentru accesorii colorate, infrumusetate cu modele florale pe huse sau pe spatele telefonului lor, in timp ce barbatii manifesta mai mult interes pentru aspecte legate de o conexiune mai rapida, care sa le permita, de exemplu, sa vizualizeze un meci de fotbal in direct cu ajutorul telefonului mobil, fara intreruperi. De asemenea, la mare cautare sunt si telefoanele care permit inserarea a doua cartele, alaturi de telefoanele care se mentin incarcate mai mult timp, in ciuda faptului ca folosesc nenumarate aplicatii etc. Nu stiu daca este doar un zvon, fiindca inca nu au fost date publicitatii dovezi clare, dar unii oameni de stiinta au lansat parerea ca ar exista o legatura intre somn si wi-fi, recomandand utilizatorilor sa isi inchida WI-FI-ul pe durata somnului, intrucat ar transmite vibratii care afecteaza sanatatea.

Printre cele mai noi inovatii in materie de design al telefoanelor mobile, putem aminti de telefoane incrustate cu pietre pretioase, telefoane rose-bonbon pentru domnisoare etc. Iata si ce dezvaluie cel mai popular magazine de tehnologie din tara noastra: “Majoritatea clientelor, circa 45%, își aleg telefonul în funcție de design-ul acestuia, în timp ce brandul producătorului este un criteriu prioritar pentru 30% dintre femei. Nu în ultimul rând, specificațiile tehnice referitoare la performanţa camerelor foto este importantă pentru 15% dintre cliente, deoarece femeile sunt mai interesate de un device cu care să poată face fotografii în momentele importante. Caracteristicile tehnice (specificaţiile interne) sunt, de asemenea, de luat în seamă, alături de tehnologia şi dimensiunea ecranului, pentru 10% dintre cliente”.

Magazinul nostru va pune la dispozitie telefoane mobile Samsung  sau apartinand altor branduri de elita, alaturi de o paleta diversificata de accesorii GSM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: