Stiati ca…

Nu cunosc femeie care sa nu fie atrasa, catusi de putin, de shopping! Singura sau cu prietenele, uneori poti petrece o zi intreaga admirand pantofi eleganti sau pentru strada, sport si comozi. Daca te regasesti in aceasta scurta descriere, ai fost vreodata curioasa sa afli cate ceva din lumea modei de incaltaminte? Iti propun lectura unor povestiri si fapte reale despre papuci in general, si papuci dama in particular.

Stiai ca

… tocurile au aparut prima data in Egipt in perioada Antichitatii, fiind destinate doar celor de rang inalt? In afara de acestia, doar macelarii mai purtau pantofi cu toc, pentru a nu se murdari de sangele animalelor pe care le sacrificau.

… in Roma si Grecia Antica, statutul in societate al personajelor din piese de teatru era ilustrat prin vestimentatie si incaltaminte? Femeile usoare erau identificate dupa tocurile foarte inalte!

… pantofii cu platforma care putea ajunge si la 80 cm, se numeau “chopines” si au fost fabricati de turci, de unde apoi s-au raspandit in intreaga Europa? Facand un exercitiu de imaginatie, portretizeaza seducatoarele venetiene, insotite mereu de servitori care sa le ajute sa care bagajele si sa se deplaseze!

… stramosii cizmelor de cowboy au aparut prin 1500? Tocul inalt de 4 cm avea rolul de a ajuta calaretii sa nu alunece din sa.

… Caterina de Medici a pretins cizmarului de la Curtea Frantei sa ii confectioneze o pereche de incaltari care sa o faca sa para mai inalta? Porunca sa a fost indeplinita cu succes, iscusitul pantofar depasind granitele traditionalilor “chopines”, prin platformele care se indoiau si fixau calcaiul pozitionat mai sus decat degetele.

… in vremea Revolutiei Franceze, pantofii cu toc au decazut din preferinte, deoarece oponentii inversunati ai aristocratiei nu doreau sa fie prin nimic asimilati cu nobilimea, prin excelenta amatoare de tocuri inalte.

Tu te-ai inscrie la o intrecere pe tocuri? Aceste intreceri sunt foarte populare in SUA, unde femeile care demonstreaza cea mai buna dexteritate sunt premiate si chiar mediatizate!

Au existat perioade in istorie cand si barbatii au purtat pantofi cu toc inalt. Astazi, liniile de pantofi eleganti barbatesti se remarca prin calitatea materialului, obligatoriu piele naturala, pentru un plus de confort si estetica deosebita. Bineinteles, aparitiile excentrice ale lui Prince in videoclipurile din anii ’80-’90 au facut cateva fashion-victims, dar nu recomandam sa ii urmati exemplul, decat poate la un bal mascat. Pentru sezonul iarna-primavara, ii sfatuim pe barbatii care doresc sa afiseze o tinuta eleganta, sa opteze pentru modelele in trend de ghete din piele barbatesti , disponibile in magazinele Pepper.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: