Sisteme portabile de aer conditionat. Avantaje vs. dezavantaje

Sunteti conditionat de spatiul redus al locuintei? Solutia care se impune, in acest caz, vine sub forma unui sistem modern de aer conditionat, iar noi va recomandam un aparat de climatizare mobil.

In lunile de vara, mai ales daca locuiesti la un etaj superior, expus soarelui puternic, temperaturile ridicate pot afecta sanatatea familiei tale si a animalelor de companie. Pentru a preveni riscurile asociate cu acest fenomen, trebuie sa recurgi la adoptarea unor solutii de climatizare cat mai adecvate necesitatilor tale. Daca te inscrii printre persoanele care nu sunt de accord, din varii motive, cu spargerea peretilor, aparatele portabile te pot ajuta in mod miraculos sa creezi o ambianta cat mai agreabila, care sa iti permita sa iti desfasori activitatile in bune conditii. Personal, in ultimii ani am beneficiat de multiple solutii de climatizare, mutandu-ma frecvent dintr-un loc in altul, ceea ce m-a determinat sa imi clarific unele aspecte legate de beneficiile folosirii unui aparat mobil de aer conditionat, dar si de dezavantajele acestora.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat portabil? In timp ce sistemele traditionale se bazeaza pe o structura alcatuita din doua elemente – compresor si unitate (sau unitati) responsabil cu introducerea aerului in interior, legate printr-un tub continand agent refrigerant, in cazul unui aparat de aer conditionat mobil, aceste componente sunt reunite intr-o singura carcasa.

Aspecte avantajoase legate de montarea unui aparat mobil de aer conditionat:

  • Poate fi luat oriunde, in ciuda faptului ca el cantareste, de regula, in jur de 35 kg
  • nu vei fi obligat sa dai gauri in perete, necesitand numai o fereastra care sa asigure scoaterea in afara a furtunului de evacuare a aerului cald
  • este un aparat practic
  • poate fi achizitionat la un pret rezonabil
  • sistemele mai avansate de acest tip au telecomanda, alaturi de programe moderne de pornire-oprire, pot functiona la mai multe viteze, in functie de preferinte
  • instalare facila si rapida
  • design modern.

Dezavantajele acestor aparate de aer conditionat portabile se refera in principal la: costuri de energie putin mai mari decat la un aparat de perete, produc zgomot (cand au turatie maxima), pot elimina apa in conditiile formarii condensului, respectiv in conditii de umezeala. Asadar, va sfatuim sa optati din start pentru un sistem portabil cu sertar detasabil pentru lichid.

O alta alternativa care merita sa fie luata in seama, o reprezinta si aparatele de climatizare montabile in tavan, usor de acomodat in orice spatiu mai restrans, econome si eficiente.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: