Simbolismul inelelor mai vechi si mai noi

Chiar si fara sa fii fan al seriei Stapanul Inelelor, privind un inel iti poti imagina multe lucruri. Mai ales daca porti un inel de logodna incrustat cu o frumoasa nestemata. Fie ca include o piatra de o nuanta scaldata parca intr-o mare de smarald, are un rubin de un rosu profund sau un safir, inelul de logodna este nepretuit si are o “viata” proprie: pana sa ajunga in stadiul de produs finit, a trecut prin mai multe etape, de la extragerea din mine a aurului sau argintului din care este fabricat, pana la ultima slefuire. De-a lungul timpului, inelele au fost investite cu rol functional, decorativ si, nu in ultimul rand, simbolic. In ultima categorie se inscriu si inelele de logodna si cele de cununie.

In filmul mentionat mai sus, inelul are atribute care tin de lumea fantasticului, exercitandu-si vointa intr-un mod care poate schimba destine. In lumea reala, exista multe exemple de bijuterii inedite care au rezistat timpului, avand un destin al lor, iar inelele sunt cele mai interesante. Motivul lor apare adesea in literatura, fiind subiect de carti precum Inelul Nibelungilor. Descrierea acestuia se bucura de cateva detalii foarte seducatoare, intrucat acest inel era inzestrat cu puteri magice. Cum ar fi sa porti o bijuterie care sa iti indeplineasca orice dorinta?! Pentru asta sunt inelele de casatorie, ele avand puterea sa uneasca doi oameni diferiti pentru intotdeauna. Acestea nu te vor face invizibil, ci dimpotriva, vor fi ca un scut imbatabil al sentimentelor pure, al sentimentelor de iubire. Din acest motiv, inelul pe care il vei alege, trebuie in mod imperativ sa faca parte din fiinta ta cu adevarat. In orice caz, indiferent ca optezi pentru un inel de nunta personalizat sau un model deja existent in oferta, trebuie sa stii ca in fabrica ATCOM se produc numai inele si verighete din aur 24k , ceea ce transmite clientilor nostri garantia calitatii si a durabilitatii modelului ales.

In secolul vitezei, bijuterii precum verighete si inele cu diamante , au castigat in popularitate, sute de persoane fiind cucerite instant de celebrul slogan deja intrat in istorie: Diamantele sunt cel mai bun prieten al unei fete. In acelasi timp, pe masura ce ne-am modernizat, am renuntat la unele obiceiuri si ritualuri: datina mersului la petit, acordul familiilor privind amanuntele legate de viitoarea nunta, zestrea destinata celor doi miri etc. Preotii si antropologii sunt de parere ca astazi asistam la un ceremonial de nunta care a fost mult simplificat.

Un inel de logodna infrumusetat cu trei pietre, poate face trimitere, in mod subtil, la cele trei dimensiuni: trecut, prezent si viitor. Diamantele foarte improbabil ca se vor demoda vreodata, iar pietrele colorate pot spune multe despre personalitatea celui care le-a ales… Aurul si diamantele roz, de exemplu, descriu un spirit optimist sau o natura romantica. Modelul – clasic sau modern- este de asemenea, important. Anul 2016 abunda in inovatii legate de design-ul noilor verighete sau inele de logodna. Vedetele sunt modelele non-conventionale, care s-au transformat in veritabile declaratii de stil si originalitate. Insa, indiferent de moda, verighetele vor ramane un etern simbol al iubirii.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: