4 sfaturi de siguranta in timpul iernii pentru conducatorii auto

Cand iarna bate la usa, soferii trebuie sa fie constienti care sunt cele mai bune metode de a se pregati pentru condus in conditii de zapada.

Patru mituri privind siguranta la condus in sezonul rece au fost demistificate intr-o lansare de presa organizata de compania americana Bridgestone.

  1. Ati fi surprinsi ce numar mare de soferi cred ca anvelopele de iarna nu sunt necesare decat atunci cand ninge! Din nefericire, ei uita ca si temperatura afecteaza performanta cauciucurilor.

“Toate cauciucurile vor incepe sa devina mai rigide pe masura ce vremea devine tot mai rece, insa ultimele generatii de pneuri de iarna raman flexibile chiar si la temperature extreme, mentinand nivelul de tractiune si asigurand continuitatea aderentei”, a spus Anant Gandhi, managerul de produs din cadrul Bridgestone Americas. “Anvelopele reprezinta singurul lucru dintre masina ta si asfalt. Cum temperaturile se apropie de nivelul de inghet, cauciucurile speciale pentru iarna furnizeaza tractiune sporita, franare si manipulare a controlului in regim de siguranta”.

  1. Un alt mit vorbeste de faptul ca o tractiune integrala pregateste masina pentru zapada. Chiar daca beneficiezi de tractiune integrala, asta nu imbunatateste franarea, dupa cum s-a sustinut in timpul lansarii de presa.
  2. Legat de oprire, aderența este cruciala, ceea ce subliniaza aspectul că anvelopele de iarnă au o importanta semnificativa. Conform cu cele afirmate de reprezentantul Bridgestone, soferii ar trebui sa se orienteze spre a-si echipa autovehiculul cu anvelope iarna Dunlop chiar daca acesta este deja dotat cu anvelope mixte.
  3. O a patra greseala pe care tind sa o faca unii conducatori auto este de a umfla mai putin pneurile pentru obtinerea unei tractiuni mai mari pe zapada si pe suprafetele acoperite de gheata. Dar, pe de alta parte, aceasta strategie nu creste siguranta si mareste probabilitatea sa deteriorezi foarte mult cauciucurile. “Dezumflarea anvelopelor pur si simplu nu functioneaza in aceasta situatie”, a mai completat Gandhi.

Daca aveti nevoie de consiliere sau informatii cu privire la jante, sasiu  ori anvelope, echipa noastra de specialisti in domenii va va oferi sprijinul de care aveti nevoie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: