Iarna asta suntem sănătoși cu cătină, urzici și Doppelherz® aktiv

Mâncărică de urzici

În primul rând, le adun cu mâna mea, le curăț, le spăl în 5 ape și le opărăsc. Nu le fierb, doar le dau un pic în apă fiartă. Le las la răcit, iar apoi le bag în congelator. Când vreau să gătesc scot o pungă, o dezgheț și o toc mărunt sau o dau prin blender. Fierb o ceapă tocată în două căni de apă, frec într-o sită urzicile cu făină, până se obține o pastă și o pun în apă. Mestec la foc mic, până se îngroașă. O mănânc cu hrean de la borcan, pus tot de mine.
Nu pot să vă arăt acum cum gătesc urzicile, deoarece fiului meu nu-i plac. Acesta este un aliment pe care deocamdată, nu am reușit să-l conving să mănânce. Toate la timpul lor.

Eu sunt convinsă de puterea plantelor și mă bazez să ne mențină sănătoși. Evident, iau în calcul și faptul că nu pot acoperi tot necesarul de vitamine, în special iarna. Vegetarienii și veganii trebuie să se preocupe să asimileze suficient Fier, Zinc și Iod, care sunt mai puțin disponibile în alimente de origine vegetală, decât în cele de origine animală. Fierul contribuie la formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei și la transportul normal al oxigenului în corp, iar zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la menținerea vederii normale și la funcția cognitivă normală.

M-am gândit și la asta, doar sunt ”wonder mum”, cum zice copilul, care mă compară cu mama lui Dexter, personajul de desene animate. El fiind Dexter, bineînțeles, geniul cu cap mare, care face tot felul de experimente în laboratorul său. Și ca să fiu sigură că avem toate vitaminele în organism, pentru a rezista la ritmul impus de energicul geniu, eu și tati vom lua un supliment conceput special pentru vegetarieni.

Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni Vitamine+Minerale conține mineralele Calciu si Fier, oligoelementele Zinc și Iod, precum și Vitaminele B1, B2, B6, B12 si D. Ele sunt adaptate în mod optim necesităților unei alimentații vegetariene și vegane și ajută la acoperirea și echilibrarea necesarului acestor substanțe nutritive. Chiar și un singur comprimat pe zi poate contribui la compensarea necesarului de vitamine, minerale și oligoelemente importante. Un comprimat conține: 2,2 mg Vitamina B1, 2,8 mg Vitamina B2, 1,4 mg Vitamina B6, 5 μg Vitamina B12, 5 μg Vitamina D3, 400 mg Calciu, 5 mg Zinc, 10 mg Fier, 100 μg Iod.

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

Advertisements

2 thoughts on “Iarna asta suntem sănătoși cu cătină, urzici și Doppelherz® aktiv

Add yours

  1. foarte utila postarea, iar de minunile catinei nu mai vorbesc! insa incearca sa-ti procuri o sita din plastic, deoarece catina oxideaza extrem de repede in prezenta metalului (stiu, lamele blenderului sunt tot din metal, dar contactul lor cu bobitele este mutl prea scurt ca sa fie semnificativ) 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: