Banii pe care îi ai sau nu

Tu știi ce ești? Greiere sau furnică? Tu știi ce ești? Greiere sau furnică? Știm cu toți fabula ”greierele și furnica”, cu un personaj muncitor, strângător și econom, și cu un altul risipitor, nepăsător, care se lăsa în voia vântului. Fiecare dintre noi, când a citit-o, i-a dat dreptate furnicii care își făcea provizii pentru iarnă, și nu greierului care cânta toată ziua la chitară, bazându-se pe faptul că va mânca din cămara furnicii pe timp de iarnă. De ce să nu facem asta și în viața reală, să ne gândim ce vrem să fim: greiere sau furnică?
Unii nu au timp să se gândească la asta, unii nu vor, pentru că nu vor să afle adevărul, să li se pună o etichetă, iar alții gândesc că viața trebuie trăită așa cum vine. Nu trebuie să stai să ți-o planifici, să calculezi și să îți faci griji.
Viața însă este imprevizibilă și, contrar a ceea ce cred mulți, uneori evenimentele te pot depăși. Apar probleme, situații și momente de viață, în care trebuie să te bazezi pe ceva. Iar o analiză la rece a stilului tău de viață și a comportamentului în ceea ce privește situația financiară nu strică niciodată. Din contră, este binevenită pentru oricine.
Poți face asta jucându-te pe calculatoarele Provident. Îți vei face o idee despre cât te costă studiile, care mai este situația veniturilor tale, ce valoare mai au bunurile agonisite și la ce trebuie să te aștepți pe viitor. Iar dacă vei avea o revelație sau un șoc, atunci poți să aprofundezi problema.
Pe site-ul Sigurantafinanciara.ro afli costurile ascunse ale vieții. De exemplu, afli ce pățesc cei care cred în cuvântul gratuit, venit din gura băncilor sau a comercianților, pe pagina Vânătorii de mituri: platile gratuite cu cardul. Vei afla și câți bani ți se scurg pe nesimțite pe țigări și “mofturi”, dar și cum își poți dubla economiile. Nu în ultimul rând vei afla valoare banilor, mai ales a celor pe care nu-i ai.
slider-01

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: