Deodată sau treptat?

Ați urmărit vreodată cum evoluează visele și dorințele copiilor? Ei se leagă treptat doar de una, o analizează și și-o plantează bine în cap, urmând să caute persoanele care le-o pot îndeplini. Când găsesc una din ele, aleg strategiile prin care să convingă cât de important este pentru ei ca anume acea dorință să înflorească. Atunci când nu au succes cu prima persoană, își aleg o altă țintă, altă strategie și tot așa până obțin ceea ce își doresc. Sunt foarte inteligenți. Ei ne arată de cele mai multe ori valoarea lucrurilor simple, prin întrebări complexe pentru noi, cu cea mai dulce voce, cea mai sinceră și curioasă privire. Da, și acel De Ce? care are un impact asupra tuturor începând cu copilăria.

Când creștem mai mari – începem să ne dorim tot mai multe, de toate și în același timp. Probabil ne influențează regulile, legile din jurul nostru. Dar atunci nu mai știi cui să te adresezi, care au fost strategiile, motivația și începi să le rotești pe toate în extremitățile creierului. Se încrucișează între ele, încep să îți creeze probleme, să te sufoce și să nu mai știi de unde ai pornit și încotro vrei sa ajungi.
Atunci e bine să alegi pe rând, să te concentrezi pe una din ele și să stai pe ea până o termini. Vei face ordine în toate și vei ști strategiile pe care le-ai aplicat. Vei putea cântări intensitatea dorințelor, iar alegerile vor deveni mai simple. Dacă le iei treptat, mai ușor, totul devine mult mai vizibil.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: