Meşterul caselor de piatră

De George Celacu am aflat prin recomandări și merită să povestesc despre el, pentru că nu știi când o să ai nevoie de meșter adevărat. Că tot ne plângem de meșteri, uite că sunt și unii foarte pricepuți care au rămas în țară. Și sunt sigură că după acest articol voi afla de și mai mulți.
Face parte dintr-o familie de meseriași: bunicul lui a fost pietrar, tatăl zidar, iar el i-a urmat. A învățat de la cei bătrâni, iar acum are o experiență de 22 de ani în zidărie, cu o mare pasiune: casele din piatră. Prima casă pe care a ridicat-o a fost pentru el. Și când începi așa, eu zic că asta cea mai bună carte de vizită.
George locuieşte undeva lângă Ploieşti şi spune că primii lui clienți au fost bucureştenii. Cei fugiţi de căldura degajată de betoane, de aerul prăfuit. Se sufocau. Nu au mai vrut nici casele moderne cu polistiren, case pe fațada cărora “dacă-ți proptești degetul se face gaură“ cum zice meşterul.
Casele din piatră ţin o viaţă. Dacă în Dobrogea sunt construcții din piatră de pe vremea romanilor, de ce ți-ai face locuinţa din alt material?
Când l-am întrebat de unde ia piatra, mi-a a spus că le-a cumpărat pe toate de pe Piatraonline. De asemenea, integrează și elemente colorate, pe ornamentele exterioare, cum vrea clientul. Are un atu: foloseşte produsele de impermeabilizare, de pe acelaşi site. Face comandă şi gata! Când are timp se duce la sediul lor de pe lângă centura Bucureşti, unde mai vede ce e e nou, ce a mai apărut pe piaţă, ce se caută…
casa-placaj-piatra
George desenează pe hârtie casele. Are un prieten care este proiectant și transpune în realitate totul, dar el știe meserie suficient de bine încât să aprecieze exact ce se potrivește fiecărui client în parte și să-și imagineze casa ideală pentru el. E musai să ai terase exterioare, că doar vara vrei să stai la aer. Iar înăuntru, unde e răcoare vara și cald iarna, că doar zidurile sunt între 50 și 55 de cm grosime, o să tot stai când plouă sau vine frigul. S-a apucat să facă aceste tipuri de case pentru că se pricepe, dar le face numai pentru cei ce-și doresc cu adevărat. De ce? Pentru că experiența și pasiunea lui nu merită irosite pentru cineva care vrea doar așa, de moft sau pentru că a văzut la vecinul.
thumb_200_200_Piatra Naturala Decorativa Homa  1

Faza asta cu nu construiesc case pentru cine nu merită e fenomenală.
E timpul și priceperea lui la mijloc, pe care le dedică ție și familie tale. Și poți să ai siguranța că o astfel de casă te ține mult timp. Practic, o lași moștenire. El spune că a făcut multe lucrări din piatră, nu doar case. A făcut garduri, anexe, placări interioare cu piatră, multe dintre ele la București. Dar a avut comenzi și în alte părți, spre exemplu la Sinaia.
Omul ăsta e foarte hotărât și încrezător în forțele lui. Are 42 de ani și spune că atât cât îl vor ține puterile va construi pentru că-i place meseria lui.
A făcut și alt gen de case, dar după el nimic nu se compară cu una de piatră. Îi place trăinicia lor, atmosfera plăcută de la interior și aspectul exterior care evoluează frumos în timp. A lucrat și prin străinătate, dar și-a dat seama că acolo n-are unde să avanseze. Aici în țară măcar continuă tradiția familiei lui și face case pentru oamenii suficient de deștepți, care înțeleg că un meșter bun trebuie plătit la adevărata lui valoare.
Suntem ca într-un stup de albine – fiecare se pricepe la ceva, iar noi avem nevoie de meșteri, ca atare merită să le răsplătim efortul și talentul. Iar Rock Star Construct se pricepe să furnizeze materiale bune, durabile, de calitate.
thumb_200_200_Detergent Marmura Travertin Piatra Naturala Floor ShineRevenind la “secretul“ lui George, de ce casele lui sunt atât de vii şi colorate, acesta se datorează unui produs destinat pentru impermeabilizarea suprafetelor placate cu marmură, granit, travertin sau piatră naturală, care permite suprafetei sa respire, protejând-o împotriva apei, grăsimii şi murdariei. Iar pentru luciu şi tratare piatra, meşterul George foloseşte un produs care oferă o întretinere foarte eficientă pentru pardoseli din piatră, curăţă şi protejează dintr-o singura aplicare, restaurează strălucirea plăcilor.

Nu-i înseamnă că-i furaţi meseria dacă le folosiţi şi voi. Puteţi deveni “mici meşteri”. Mici, dar cu case frumoase.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: