Poveste de Mos Nicolae

Să spui unui copil că Moş Nicolae nu există, e ca şi cum i-ai spune unui îndrăgostit că fluturaşii pe care-i simte în stomac sunt de la o toxi-infecţie alimentară.

A dărui este acţiunea primordială datorită căreia am luat fiinţă, în acelaşi timp este şi cea mai deformată manifestare căreia oamenii îi dau înţelesuri mai variate decât dialectele cunoscute. Actul dăruirii nu păstrează secretul unei promisiuni, nu ascunde motive, scopuri, investiții rambursabile, lenea de a te scuza, milă, explicaţii abstracte, groaza de a ne trezi portretizaţi în ochii celorlaţi drept meschini sau slugarnici… este ceea ce vedeam noi în ochii inocenţi ai copiilor ce eram cu anii în urmă, în dimineţile de Sf. Nicolae.
img.wnoRk8m2Ms
Darul de Moş Nicolae poate lua diferite forme, în funcţie de ce eşti dispus şi ce ai să dăruieşti. Poate fi vizită făcută fiinţei căruia i s-au uscat ochii în aşteptarea celui ce are să-i treacă pragul, este jucăria copilului a cărui mânuţe au tânjit atingerea jucăriilor celorlalţi copii, este masă caldă dată sărmanului ce uitase aburii generozităţii, este îmbrăţişarea dată persoanei a cărei cerinţe sunt surde în urechile celor ce nu ştiu să traducă cuvântul afecţiune. Este inimioara făcută pe şerveţel de mâinile stângaci ale îndrăgostiţilor, este cuvântul atât de aşteptat a celor ce vorbesc, dar nu comunică, este prietenul care-ţi oferă umărul fără a se teme că o să i-l umpliide lacrimi.

Este fratele care ţi-a şters petele şi le-a asumat pe blăniţa lui de oaie neagră, este cel care ţi-a înţeles suspinul din spatele zâmbetului şi ţi-a întins modest şerveţelul, este cel care nu-ţi face gratuit complimente când e clar că rochia aia plesneşte pe tine, este cel ce în înţelepciunea lui a găsit timp să uite de el pentru a gândi profund pentru tine, sunt cei ce ne îmbracă cu bucăţi de suflet şi gânduri senine în vreme de furtună, sunt cei ce ne pictează pe chipuri seninătate şi-n suflet fărâme de fericire. Sunt cei ce oferă încredere fără a se gândi că o putem detracta înt-o secundă… sunt eu, tu şi cine vrea să fie Moş Nicolae pentru o zi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: