Ce este Mensa

Mensa este o organizație înființată în ’46 de un avocat din Australia, Roland Berrill, împreună cu omul de știință britanic Dr. Lancelot Ware. Ideea de la care au pornit ei era de a crea o organizație mondială a persoanelor cu un coeficient foarte mare de IQ, indiferent de naționalitate, apartenență politică, sex, religie sau orice altceva.
Mensa se definește astfel :
Mensa, organizația persoanelor cu un IQ foarte mare, oferă un forum pentru schimburi intelectuale între membrii săi. Există membri în peste 100 de țări din toată lumea.
Organizația s-a extins, iar la momentul actual are 110.000 membri. Cei mai mulți membri sunt din State (56.000 membri) și Marea Britanie (23.500 membri). Își propune să susțină efortul de dezvoltare mentală și intelectuală al membrilor săi.
După ’90 Mensa s-a dezvoltat și în România, deși destul de puțin în comparație cu țările din jur.
Membri Mensa International
Printre personalitățile membri Mensa se numără Isaac Asimov, Steve Martin, Goldie Hawn sau Quentin Tarantino. O listă a Mensanilor (membri Mensa) cunoscuți poți vedea aici sau aici .
Cel mai tânăr membru Mensa are doi ani și este din Marea Britanie, iar cel mai în vârstă mensan este o doamnă de 103 ani (tot din Marea Britanie), care a devenit membru Mensa la 90 de ani.
60427636
Pentru a deveni membru Mensa în România (sau în orice altă țară unde există Mensa – o hartă a acestora aici ), te poți înscrie la una dintre testările efectuate periodic.
Mensa România are organizații locale în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Testări se fac în aceste orașe, dar și în câteva altele. Suplimentar, Mensa Romania a efectuat astfel de tesări și în Republica Moldova, la Chișinău.
Testarea nu e gratis.
Pentru a fi acceptat membru în Mensa trebuie să obții un scor minim de 132 Stanford Binet sau 148 Cattell (nivelul excepțional sau geniu ).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: