Cum sa fim mai destepti, cu fiecare zi…

Creierul, la fel ca intregul corp, are nevoie de exercitii periodice pentru a se mentine in forma. Mai mult decat atat, antrenarea sa este esentiala daca vrei sa te feresti de dementa sau pur si simplu sa evoluezi.

Lucrurile de baza pe care le poti face pentru o minte ascutita sunt, conform Ehow, urmatoarele:

– incearca tot timpul sa te implici in activitati noi, care sa necesite memorarea unor pasi mai complicati, astfel incat sa simti ca iti lucrezi creierul. Nu trebuie neaparat ca aceste lucruri sa fie plictisitoare. Atat sahul, cat si memorarea unor pasi de dans solicita in acelasi fel materia cenusie.

– foloseste mai des mana care nu e dominanta: aceasta este o buna modalitate de a-ti antrena creierul, caci va trebui sa te concentrezi mai mult daca faci lucrurile cu mana cu care nu esti obiesnuit. Spre exemplu, tine mouse-ul cu aceasta.

– pur si simplu cumpara un puzzle sau citeste un roman clasic, dificil;

– foloseste-te si de jocurile video pentru a-ti stimula inteligenta. Spre exemplu, Brain Age de la Nintendo iti incurajeaza mintea sa rezolve ecuatii, sa calculeze repede si sa faca desene ciudate.

– incearca sa iti folosesti mai multe simturi deodata. Spre exemplu, incearca sa urmaresti ceva interesant si sa bati din degete in acelasi timp.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: